Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Modernizarea DJ Gugești -Dragosloveni-Gura Caliței- Poenița-Dumitrești se va face cu finanțare din Fondul de Dezvoltare și Investiții

Președintele Marian Oprișan a anunțat în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Vrancea, de săptămâna trecută, că finanțarea proiectului „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum județean dintre localitățile: Gugești-Dragosloveni-Gura Caliței-Dealu Lung-Tinoasa-Poenița-Dumitrești cu conectivitate directă la rețeaua TEN-T“ se va face din Fondul de Dezvoltare și Investiții, aflat la dispoziția Guvernului. Inițial, acest proiect de investiții a fost depus spre finanțare de administrația județeană prin Programul Operațional Regional ( POR) 2014-2020, însă apelul existent nu permitea finanțarea de obiective noi cum sunt podurile și viductele. Cum drumul mai sus menționat prevede construirea unui viaduct, pentru a fi posibilă finanțarea acestei investiții, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a făcut demersuri pentru ca ghidul solicitantului să fie modificat astfel încât cheltuielile pentru realizarea de obiective de tipul poduri sau viaducte să fie eligibile și să fie finanțate din fonduri nerambursabile. Însă Uniunea Europeană nu a deschis un nou apel de finanțare pe POR, iar Consiliul Județean nu a mai putut depune acest proiect pentru a fi finanțat din acest program, motiv pentru care a fost identificată o altă sursă de finanțare.

Practic, în ședința Consiliului Județean de marți, a fost aprobată documentația tehnică la faza Nota conceptuală și Tema de proiectare, pentru obiectivul de investiție “Modernizarea infrastructurii rutiere de drum județean dintre localitățile: Gugești -Dragosloveni-Gura Caliței-Dealu Lung-Tinoasa-Poenița-Dumitrești cu conectivitate directă la rețeaua TEN-T”. Proiectul a fost estimat la o valoare de 228.190.978 lei. Durata de execuţie este de  36 luni. Drumul are o lungime de 33,720 km. Pe acest drum vor fi reabilitate șase poduri.

Reabilitarea acestui drum a fost salutată de primarul localității Dumitrești, Petrică Dogaru. Acesta a susținut că reabilitarea drumurilor va duce la dezvoltarea socială și economică a localități. „Este cel mai important proiect pe care comuna Dumitrești îl cunoaște în ultimii 40 de ani. În Dumitrești s-a construit un spital, s-a construit un pod peste Râmnicul Sărat, s-au asfaltat kilometri întregi de drumuri comunale dar toate acestea la un loc nu valorează ca impact economico social asupra comunității ca acest proiect pe care Consiliul Județean îl derulează“, a precizat Petrică Dogaru, primarul comunei Dumitrești.

Vă reamintim că administrația județeană are în derulare lucrările de execuție la patru drumuri de interes județean, finanțate prin Programul Operațional Regional. Este vorba de reabilitarea următoarelor drumuri: „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Limită judeţ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejiţa – Tâmboieşti- Bordeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T“; „Modernizarea  infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Focşani – Goleşti – Vârteşcoiu – Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T“; „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Dumbrăveni – Gugești – Popeşti – Urechești – Budești – Cotești – Blidari – Bonțești – Dălhăuți -Faraoanele- Rîmniceanca-Beciu-Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T“; „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Gologanu – Slobozia Ciorăşti – Coteşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN–T“. Valoarea totală a acestor patru investiții este de aproximativ 238 milioane de lei, adică aproximativ 52 milioane de euro, iar de ele vor beneficia peste 90.000 de locuitori ai județului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?