Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: Judo: Laris Borș, al cincilea la Universiadă la 66 kg!

Sportivul de la CSM Focșani 2007 continuă rezultatele de excepție de la 60 kg

Laris Borș, multiplul campion național la 60 kg, campionul universitar al României la 66 kg și medaliat cu aur la aceeași categorie la Cupa Europeană de la Paks, în Ungaria, la 22 iunie, a reprezentat România la Campionatele Mondiale Universitare care au loc în Italia, la Napoli.

Sportivul de la CSM Focșani 2007 a continuat seria rezultatelor foarte bune la această nouă categorie, începută cu puțin timp în urmă, și a reușit un excepțional loc 5, în condițiile unei concurențe foarte puternice. La Napoli, sâmbătă, 6 iulie, Laris a trecut în primul tur de ucraineanul Artem Falkivsky, apoi de Vaklav Kovar, din Cehia, de francezul Daniel Jean și a câștigat grupa. În semifinală, a fost întrecut de Denis Vieru, din Moldova, sportivul de pe locul 5 la ranking-ul olimpic la juniori, iar în meciul pentru medalia de bronz a fost depășit de brazilianul Willian Lima.

La categoria 66 kg au fost 35 de concurenți, Laris Borș intrând în concurs de pe poziția a 28-a. Valoarea sa deosebită l-a impus între cei mai buni ai categoriei și îl anunță ca unul dintre sportivii care își vor face cale între cei mai buni judoka de la 66 kg, așa cum a fost la 60 kg, unde era pe locul 5 la ranking-ul mondial și ocupase poziția a șaptea la Campionatul Mondial de juniori din 2018!

După terminarea parcursului de la Campionatele Mondiale Universitare, Laris mi-a declarat: ”Sunt destul de obosit, dar sunt mulțumit cu acest rezultat, deși aș fi putut să iau o medalie. Am luptat cu sportivi medaliați la grand prix-uri și grand șlam-uri. Pe unul l-am bătut, celălalt m-a bătut. Vor veni, însă, și medaliile!”

Iar sensei Iulian Surlă, unul dintre antrenorii care au contribuit – și contribuie – la pregătirea lui Laris Borș în mulții ani de când face judo, mi-a declarat: ”La Universiadă, Laris a obținut locul V la categoria 66 kg. A fost un concurs extraordinar de puternic, iar Laris a demonstrat că și în categoria 66 kg poate fi la fel de valoros, așa cum ne-a obișnuit în trecut în cadrul categoriei 60 kg. Sunt sigur că o să fie un sportiv de cel mai înalt nivel!”

Același profesor Iulian Surlă îmi spunea despre Laris Borș, când acesta era în clasa a X-a, că elevul său are toate calitățile pentru a face performanță de vârf în judo. Iar anii care au venit l-au confirmat în totalitate. Așa cum, nu am nici o îndolială, se va întâmpla și cu afirmațiile făcute despre Laris Borș imediat după ce acesta a terminat pe locul 5 la 66 kg competiția mondială a judoka studenți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?