Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Sistem de canalizare modern pentru toți locuitorii comunei Dumbrăveni

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a inaugurat, ieri, lucrările la contractul „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești”, punctul de lucru Dumbrăveni. Alături de șeful administrației județene s-au aflat primarul comunei Dumbrăveni, Valentin Tîlvăr, directorul general al CUP SA Focșani, Gheorghe Vasilescu, reprezentantul constructorului, dar și locuitori ai comunei. Contractul face parte din cadrul proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Contractul mai sus menționat are valoare de 136.016.351,62 lei (echivalentul a 29.147.402 euro). „Vreau să felicit din nou echipa tehnică a Consiliului Județean Vrancea, dar în special echipa tehnică a Companiei de Utilități Publice, pe domnul director general Vasilescu Gheorghe. Astăzi începem un nou front din proiectul de investiții în valoare de 248 de milioane de euro, în comuna Dumbrăveni. Și nu ne vom opri până când toate locuințele din județul Vrancea, acolo unde este posibil în ceea ce privește terenul, nu vor fi racordate la sistemul de canalizare, așa cum este normal să fie în Europa anului 2020“, a afirmat Marian Oprișan.   Președintele Consiliului Județean Vrancea a declarat că programul investițional va continua în perioada următoare, spunând, ironic, că acest lucru se va întâmpla în ciuda celor care l-au fluierat la Congresul PSD. „Chiar dacă am fost fluierat la Congresul PSD de adepții lui Dragnea, vom continua programul investițional, vom construi ceea ce avem de construit“, a spus Marian Oprișan.

La Sistemul de canalizare din Dumbrăveni vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 12.800 metri, la conductele de refulare de 586 metri și 1 buc pentru stațiile de pompare ape uzate. Valoarea lucrărilor pe raza comunei Dumbrăveni este de 17.503.380,01 lei. Perioada de execuție: 28 luni + 36 Perioada de garanție a lucrărilor. Contractul de lucrări ”Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești” va deservi o populație de circa 33.370 locuitori din localitățile Bordești, Broșteni, Dumbrăveni, Gugești, Obrejița, Popești, Sihlea, Slobozia Bradului, Tîmboiești, Urechești, Vîrteșcoiu. Lucrările vor fi executate de Asocierea Ludwig Pfeiffer S.R.L– Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH &Co KG. Perioada de execuție a lucrărilor este de 28 de luni, plus 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Primarul comunei Dumbrăveni, Valentin Tîlvăr, a ținut să îi mulțumească președintelui Marian Oprișan pentru sprijinul acordat în derularea proiectelor de investiții. „Este un moment important pentru comunitatea noastră. Astăzi (ieri-n.r.) au fost demarate lucrările la contractul «Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești», punctul de lucru Dumbrăveni. Este un proiect al Consiliului Județean derulat prin intermediul opperatorului regional CUP SA Focșani și pe care locuitorii comunei noastre îl așteptau de mult. De reținut că acest proiect este îmbinat cu un proiect pe care îl derulăm la nivelul UAT Dumbrăveni și care se apropie de final. Este vorba de un proiect de canalizare în lungime de aproape 15 kilometri lungime, un proiect cu finanțare PNDL și pe această cale țin să îl felicit și să îi mulțumesc domnului președinte Marian Oprișan pentru sprijinul acordat în derularea investițiilor la nivelul comunei Dumbrăveni“, a afirmat primarul Valentin Tîlvăr. Acesta a adăugat că după realizarea acestui proiect vor fi demarate lucrări de reabilitare și asfaltare pe drumurile pe care se realizează sistemul de canalizare.

Primăria Dumbrăveni are în derulare proiectul privind modernizarea infrastructurii de bază la scară mică prin extinderea rețelei de canalizare menajeră în comuna Dumbrăveni. Valoarea investiției este de 3,5 milioane de lei. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de 15 kilometri și va funcționa gravitațional, în cea mai mare parte, cu excepția a trei zone, pentru care nu se poate asigura preluarea gravitațională a debitelor de ape uzată. Pentru aceste zone, s-a prevăzut, în zona cea mai de jos, realizarea a trei stații de pompare, tip cheson, din beton armat, turnat monolit. Din aceste stații de pompare, prin intermediul electropompelor pentru ape uzate, debitele de ape uzate, vor fi vehiculate în rețeaua de canalizare, proiectată, în cadrul proiectului regional, prin intermediul unei tubulaturi, realizate din conductă.

De reținut că autoritățile locale din comuna Dumbrăveni au mai finalizat două proiecte care au vizat modernizarea unor drumuri de interes local. Valoarea totală a celor două investiții este de peste 5 milioane de lei și au constat în asfaltarea a peste 9 kilometri de drumuri locale. Au fost executate lucrări de balastare, turnare a două  straturi de asfalt, realizarea de șanțuri longitudinale și a unor șanțuri de colectare a apelor pluviale, realizarea de podețe pentru accesul pe proprietăți, etc. Acesta a reamintit că la nivelul comunei Dumbrăveni au mai fost reabilitaţi aproximativ 7 kilometri de drumuri agricole, în valoare de peste 4 milioane de lei.

FOTO – Ciprian DUMITRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?