Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO: Elevii vrânceni pasionați de limba română, neogreacă și de spiritualitatea românească, premiați la Inspectoratul Școlar

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea i-a premiat, ieri, în cadrul unui eveniment găzduit de Ateneul Popular „Mr. Gheorghe Pastia” Focșani, pe câștigătorii etapelor județene ale olimpiadelor și concursurilor specifice disciplinei de limba română. La aceste competiții au participat, estimativ, 1.500 de elevi vrânceni, dintre care au câștigat premii și mențiuni aproximativ 400 de concurenți. Organizator și prezentator al evenimentului a fost inspectorul școlar pentru disciplina de limba română Tamara Mocanca, invitați speciali fiind inspectorul școlar general Dorin Cristea și inspectorul școlar general adjunct Aurel Șelaru.

În cadrul evenimentului au avut loc diverse momente artistice muzicale desfășurate de elevii corului Școlii Gimnaziale nr. 7 Focșani, alături de coordonatorul Ionuț Drilea; elevul Denis Tudorancea, de la Liceul de Artă, a prezentat un moment la clarinet; Maria Pintea, elevă a Școlii Valeriu D. Cotea Vidra, care a făcut parte din lotul național de la Olimpiada „Universul cunoașterii prin lectură”, a prezentat un moment artistic la chitară. Pe scenă a urcat și corul „Mlădițe vidrene”, alături de coordonator Justina Honciu, de la Școala Gimnazială Valeriu D. Cotea Vidra.

Premii și mențiuni pentru elevii vrânceni la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor specifice disciplinei limba și literatura română:

Locul I la etapa națională a Olimpiadei „Universul cunoașterii prin lectură”. În perioada 7 – 9 iunie s-au desfășurat la Iași două competiții naționale, Olimpiada „Universul cunoașterii prin lectură”, pentru elevii de gimnaziu din mediul rural, și Concursul național transcurricular de lectură și interpretare „Ionel Teodoreanu”. Lotul ce a reprezentat județul Vrancea la Olimpiada „Universul cunoașterii prin lectură” a obținut premiul I, cu 198 puncte, 99 obținute la lucrarea scrisă, 99 – portofoliul, care l-a prezentat anul acesta pe academicianul vrâncean Valeriu D. Cotea. Elevii care au reprezentat cu cinste județul au fost Lăbunţ Andreea, clasa a V-a, Buşilă Ioana – Bianca, clasa a VI-a, Şuşu Daria – Cristiana, clasa a VIII-a, eleve la Şcoala Gimnazială „Barbu Ştefănescu Delavrancea”, Năruja, și Pintea Maria, clasa a VII-a, elevă la Școala Gimnazială „Valeriu D. Cotea”, Vidra. Acestea au fost îndrumate de profesorii Camelia Lăcătuș și Marius Pintea.

Concursul „Ionel Teodoreanu” a adus județului Vrancea o mențiune, obținută de eleva Lăbunț Andreea, clasa a V-a, de la Şcoala Gimnazială „Barbu Ştefănescu Delavrancea”, Năruja, profesor îndrumător Camelia Lăcătuș. La acest concurs au participat și elevele Chirilă Ingrid Elenoire, clasa a VI-a la Colegiul Național „Unirea”, Focșani, profesor Maria Zgăbârdici, Dumitru Daria, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Focșani, profesor Camelia Stoinescu, Marin Irina Mirela, Şcoala Gimnazială Șerbănești, profesor Cristina Perișan, toate obținând punctaje foarte bune, demonstrând calitatea învățământului vrâncean.

Tot la Iași, la etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura română pentru elevii de gimnaziu, Vîlcu Miriam Alecsia, elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani, pregătită de profesoara Aurelia Avram, a obținut premiul III, iar Tulbure Diana, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani, îndrumată de profesoara Mirela Dumitru, premiul special. Alături de acestea, din lotul județului Vrancea au mai făcut parte elevele: Petrache Maria Cristina, clasa a VI-a, Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Focșani, profesor Sabina Coman, Bădica Riana, clasa a VII-a, Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” Focşani, profesor Ana-Maria Norocea, Dudescu Iris Crina, clasa a VIII-a, Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Panciu, profesor Elisabeta Murgoci, care a și însoțit elevii, Mihalcea Andreea, nivelul I (clasa a VI-a), Școala Gimnazială Năneşti, profesor Sergiu Ghica, Păltinuș Maria, nivelul II (clasa a VIII-a), Colegiul Național „Unirea” Focșani, profesor Cristina Chiriac.

Pentru liceeni, Olimpiada de limba și literatura română, ce s-a desfășurat la Bușteni în perioada 22-26 aprilie, a adus un premiu special, obținut de eleva de la Colegiul Național „Unirea” Focșani Bucă Miruna Elena, nivelul III, secțiunea Lectura ca abilitate de viață, îndrumată de profesoara Maria Zgăbârdici. Din lot au mai făcut parte: Mirică Teodora, clasa a IX-a, Colegiul Național „Unirea” Focșani, profesor Janet Popoiu, Dinu Dragoș Darius, clasa a X-a, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Focșani, profesor Ana-Maria Norocea, Bunghiuz Emilia Iulia, clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Emil Botta” Adjud, profesor Ramona Chiper, Spînu Ionelia Florentina, clasa a XII-a, Colegiul Național Pedagogic ”Spiru Haret” Focșani, profesor Carmina Corbeanu, Darie Ana-Maria, nivelul IV, Colegiul Naţional „Emil Botta” Adjud, profesor Zoltan Alina. Elevii au fost însoțiți de profesoara Carmina Corbeanu.

La etapa națională a Olimpiadei de lingvistică Solomon Marcus, ce a avut loc la București, în perioada 10 – 12 mai, Vrancea a fost reprezentată de patru elevi, selectați la nivel național, în urma evaluării lucrărilor de cercetători de la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan” și profesori de la Universitatea București. Este vorba de Rusu Laura Denisa, clasa a VI-a, care a obținut un premiu special, și Anton Rareș, clasa a VIII-a, elevi ai Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” Focșani, profesori îndrumători Pompilia Bărbosu și Daniela Sporea. De la liceu au fost selectați doi elevi de clasa a IX-a, Macovei Delia Teodora, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Focșani, profesor Teodora Bentz (care a și însoțit lotul), și Ariton Adrian, Colegiul Național „Unirea” Focșani, profesor Janet Popoiu.

Olimpiada de limba latină, desfășurată la Botoșani în perioada 2-4 mai, a adus județului Vrancea o mențiune, obținută de uniristul Balaș Mircea, clasa a VIII-a, pregătit de profesoara Roxana Stoian, însoțitor al lotului de elevi. Tot de la CNU au mai participat la etapa națională a acestei competiții elevii: Necula Sara, clasa a IX-a, Vişan Bogdan, clasa a X-a, Toma Maria, clasa a X-a, alături de Benedic Matia Daniel, clasa a VIII-a, și Murgogi Nicoleta-Roxana, clasa a IX-a, Enache Marinela, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Emil Botta” Adjud, prof. Ionela Anghelina, și Tănăsescu Toader Alin, clasa a IX-a, Colegiul Național Pedagogic ”Spiru Haret” Focșani, prof. Elena Rodica Miron.

La Olimpiada de neogreacă, ce a avut loc la Ploiești, au participat doi elevi vrânceni, Răducan Denisa Gianina, clasa a XII-a, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Focșani, prof. Silvia-Ofelia Chelariu, care a obținut mențiune, și Dănilă Antonios Odelin, Colegiul Naţional „Emil Botta” Adjud, prof. Ionela Anghelina. Elevii au fost însoțiți de profesoara Pătrașcu Marina, de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani.

Concursul național interdisciplinar de limba şi literatura română şi religie, Cultură şi Spiritualitate Românească, a avut loc la Putna în perioada 15-19 mai pentru elevii de gimnaziu, iar pentru liceu la Rm. Vâlcea în perioada 22-26 mai. Premiul III a fost obținut de eleva Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” Focșani, Bădărău Diana, clasa a VIII-a, profesori îndrumători Proca Marcu Livia și Pătrășcanu Melania. Au mai fost obținute trei premii speciale: Roșu Teodora, clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Focșani, profesori îndrumători Aluculesei Elena și Tache Anișoara, Staicu Gabriela, clasa a IX-a, Dan Maria Roxana, clasa a XI-a, Colegiul Național ,,Alexandru Ioan Cuza” Focșani, profesori îndrumători Proca Marcu Livia și Pătrășcanu Melania, Chelariu Silvia-Ofelia și Roșca Silviu Iulian. Eleva Roșu Teodora a obținut și o mențiune la proba de proiecte. Elevii au fost însoțiți de profesoarele Elena Aluculesei și Livia Proca Marcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?