Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan, la Focșani pentru lansarea cărții “Creierul și mintea Universului”

Când avem și evenimente culturale în Focșani, ne tresare sufletul de fericire și nu putem decât să primim cu încântare oamenii de calibrul Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan! Asemenea personalități ne sunt ca un îndrumător tipărit, un îndrumător pentru suflet și gânduri.

Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan este medic neurolog și psihiatru, scriitor de literatură filozofică și metafizică. A devenit cunoscut publicului larg după publicarea în 1981 a primei ediții a cărții “Inteligența materiei”, apărută în România sub o formă cenzurată în perioada comunistă, dar republicată integral și cu adăugiri după Revoluția din 1989, care a devenit best-seller căutat şi astăzi. Cartea fost distinsă cu premiul pentru filosofie „Vasile Conta“ al Academiei Române în anul 1992.

În seara aceasta, își va lansa la Focșani cartea “Creierul și mintea Universului”. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor “Leopoldina Bălănuță”, la ora 18, intrarea fiind liberă! Moderatorul evenimentului din această seară va fi editor Vasile G. Dâncu, invitați directorul Casei de Cultură, Emil Răvoiu, preot Costică Popa, dr. Simona Stroilescu. „Concluzia esenţială care se desprinde din comentarea tuturor temelor abordate este aceea că suntem cu toţii rezultatul unei raţiuni care traversează întreaga existenţă de la astre până la ultimul grăunte de nisip. Avem cu toţii o singură raţiune: aceea de a fi în acord cu intenţia primă a creaţiei – indiferent de modul în care ne interpretăm originea. Dispunem acum de argumente ştiinţifice prin care înţelegem că nu suntem singuri într-un univers indiferent şi rece la patimile şi suferinţele noastre, că nu ne-am născut întâmplător, ci cu un rost bine precizat. Fiecare dintre noi îşi ocupă locul său în Univers, în virtutea unei gândiri înscrise dincolo de noi. Acest rost ne conferă motivaţia de a fi şi calea de eliberare, de salvare. Avem nevoie de o nouă conştiinţă, o nouă gândire, o nouă paradigmă, o nouă spiritualitate”, scrie despre carte, Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan, pe pagina sa de Facebook.

Am stat de vorbă cu dr. Florica Dărmănescu, care s-a și bucurat de scrierea profesorului și care vede noua carte ca pe “o carte foarte actuală și foarte modernă!

O carte ce promovează ideile spațiului spiritual pe care îl traversăm în această perioadă a vieții, întoarcerea către credința adevărată, către sporirea calității vieții prin cuvintele pline de înțelepciune și emoție ale Prof. Dr. Dulcan!”.

Profesorul Univ. Dr. Dulcan a mai publicat și “În căutarea sensului pierdut”, “Inteligența materiei”, “Mintea de dincolo”, “Somnul rațiunii”. Este, de asemenea, membru al unor prestigioase societăţi ştiintifice naţionale şi internaţionale, titular al unor importante cursuri universitare, precum şi deţinător al numeroase premii ştiinţifice şi literare obţinute atât în țară cât și în străinătate. Profesorul Dulcan este o enciclopedie vie, pe care vă invit să o descoperim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?