Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Elevi din Vintileasca, în vizită la Muzeul Țăranului Român și Muzeul Satului


   Elevi, cadre didactice, părinți, tineri și seniori, care constituie grupul țintă al proiectului „eLectură-eTradiții – punte între generații”, derulat în comuna Vintileasca, au fost în excursie la Muzeul Å¢ăranului Român și Muzeul Satului, din București. Excursia a fost parte integrantă a unei activități în cadrul proiectului „eLectură-eTradiții – punte între generații”,  iar participanții au fost vizibil încântați de ceea ce au văzut.
   La Muzeul Å¢ăranului Român, excursioniștii au fost întâmpinați de artistul plastic Maria Constantinescu, pictor de icoane pe sticlă, care a făcut și o demonstrație de trasare a liniei modulate și a explicat semnificațiile ei, artista promițând că va vizita Åžcoala Vintileasca, pentru a-i învăța pe elevi să picteze pe sticlă.
   Proiectul „eLectură-eTradiții – punte între generații” este derulat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, în colaborare cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, fiind finanțat de Banca Mondială prin programul „Economia Bazată pe Cunoaștere”. „Regretul este acela că proiectul se termină miercuri. Rămânem cu o zestre bogată de material adunat pe perioada derulării proiectului, material ce este publicat pe blogul proiectului și mare parte din el după prelucrare va constitui elemente de o reală valoare etnografică. Toate se vor regăsi într-o bibliotecă digitală, ce va conține fișiere audio, video, text și imagine care să ajute la salvarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor locale, mare accent punându-se pe salvarea și promovarea șindrilitului și a țesutului tradițional”, a spus profesor Emil Lazăr, responsabil cu implementarea TIC în cadrul proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?