Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

„Dotarea cu aparatură medicală modernă a Unității de Primire Urgențe, Focșani”; Oprișan a semnat contractul de finanțare

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul intitulat „Dotarea cu aparatură medicală modernă a Unității de Primire Urgențe, Focșani”. Valoarea totală a contractului este de 4.641.692,58 lei (985.497 euro), din care finanțarea nerambursabilă pentru implementarea proiectului, din fonduri europene și din bugetul național, este de 4.548.858,73 lei (965.787 euro), ceea ce reprezintă 98% din valoarea totală eligibilă aprobată, acesta fiind finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale 8.2 Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență.

În cadrul acestui proiect, UPU va fi dotată cu tot ce înseamnă aparatură de ultimă generație și anume: ecografe Doppler și portabil, masă de pacient pentru efectuare de mici intervenții, mască chirurgicală cu lampă scialitică, paturi radiotransparente de resuscitare, electrocardiografe, monitoare de funcții vitale, defibrilatoare, targă, ventilator portabil, sistem de livrare a oxigenului cu umidificator, seringi automate, monitoare, EKG-uri, pulsiometre, aspirator portabil de secreții, targă de transport pacient, cărucior pentru instrumentar și medicație, scaun cu rotile pentru transport pacient intraspitalicesc.

Contractul, al cărui beneficiar este UAT Județul Vrancea, a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru POR 2014-2020 și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020. Obiectivul general al proiectului reprezintă îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă în cadrul Unității de Primire Urgențe Focșani prin dotarea acesteia cu aparatură medicală modernă. Obiectivul specific al proiectului îl constituie dotarea Unității de Primire Urgențe Focșani cu 15 tipuri de dotări medicale moderne în vederea asigurării infrastructurii necesare realizării îngrijirilor spitalicești de urgență la standardele europene conform legislației armonizate a României cu cea a UE.

Este al 10-lea contract semnat de președintele Marian Oprișan, finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional, iar perioada de implementare a proiectului este de 27 de luni, în perioada 1 martie 2018 – 31 mai 2020. La UPU Focșani primesc ajutor, zilnic, aproximativ 150 de persoane, ceea ce înseamnă o medie de 50.000 de pacienți pe an. Dintre aceștia, mai mult de jumătate rămân internați pe secțiile și compartimentele unității medicale.

„Dotarea UPU este un demers care continuă procesul de modernizare al Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon”, Focșani unde s-au investit, până în prezent, aproximativ 50 milioane lei doar în aparatura medicală. Astăzi, când vorbim, Spitalul Județean are săli moderne de operații și este dotat cu 1 RMN și 2 computere tomograf. Toate cele 10 săli de operație sunt dotate la standarde europene, iar Secția de Terapie Intensivă a fost dotată cu aparatură și mobilier nou, la fel cum a fost dotat și Compartimentul de Terapie Coronarieni. În 2019, la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” se vor face noi investiții care, cumulate, vor ajunge la 20 milioane lei. Tot la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” va fi și cea mai modernă stație de sterilizare din România”, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?