Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Amenzi pentru proprietarii monumentelor istorice lăsate în paragină


Direcția pentru Cultură Vrancea a aplicat două amenzi de câte opt mii lei, în luna iulie, proprietarilor de clădiri monumente istorice, unde nu au fost dispuse măsuri în vederea protejării, conservării și restaurării. Amenzile au fost aplicate proprietarilor de la  Gara Odobești și Școala Comercială (FOTO) din municipiul Focșani, str. Cotești.
Potrivit unui comunicat al Direcției pentru Cultură, tot în luna iulie a fost aplicat un avertisment proprietarului unei case de pe strada Nicolae Titulescu din Focșani. Totodată, în acest caz s-a dispus ca în termen de 60 de zile să fie întocmită expertiza tehnică, prealabilă documentației pentru consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a  monumentului istoric. „Facem precizarea că în lunile februarie și aprilie 2016, Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea a sancționat contravențional cu avertisment proprietarii monumentelor istorice Școala Comercială și Gara Odobești fiind dispuse proprietarilor, de către Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, măsuri și termene necesare în vederea protejării, conservării și restaurării monumentelor istorice. Astfel, s-a dispus igienizarea, toaletarea vegetației, securizarea și întocmirea de expertize tehnice la cele două monumente istorice. Aceste măsuri nu au fost îndeplinite de către proprietari în termenele stabilite, drept pentru care s-a procedat la sancționarea contravențională cu amendă în cazul monumentelor istorice Școala Comercială și Gara Odobești”, se arată în comunicatul Direcției pentru Cultură.
Acesta precizează că, în 2016, au fost aplicate nouă sancțiuni proprietarilor de monumente istorice. Este vorba proprietarii care dețin Casa Ferhat, Gara Odobești, Școala Comercială din Focșani, Casa Longinescu, Casa de pe str. Cuza Vodă nr. 49, Gara Odobești, Casa de pe str. Nicolae Titulescu nr. 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?