Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Panciu, oraş al siguranţei


   „Panciu, oraș al siguranței!”, acesta este sloganul campaniei lansate ieri de reprezentanții Poliției orașului Panciu, campanie în care au mai fost atrași 10 parteneri, respectiv Primăria orașului Panciu, Jandarmeria, reprezentanții liceelor 
   Teoretic „Ioan Slavici” și Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”, Asociația Agricolă „Vitis”, ONG Rom pentru Rom, Protoeria orașului Panciu și Asociațiile Pensionarilor și Veteranilor de Război. 
   În timpul campaniei, care se va derula până la finele acestui an, polițiștii pănceni, ajutați de partenerii lor, vor să desfășoare activități prevenite pe toate liniile pentru a reduce numărul faptelor de natură penală, pentru asigurarea unui climat de siguranță în rândul elevilor și pentru prevenirea înșelăciunilor prin intermediul telefoanelor, ale căror victime sunt, de cele mai multe ori, vârstnicii. 
Inițiatorii acestei campanii susțin că lansarea are loc în perioada în care societatea românească traversează o perioadă dificilă, vizibil marcată de un climat general de agresivitate. „Campania «Panciu, oraș al siguranței», la care au fost invitați să participe reprezentați ai mai multor instituții, asociații, ONG-uri de pe raza orașului Panciu, are ca scop menținerea, promovarea și facilitarea activităților destinate reducerii din amploare a fenomenelor agresive ce conduc la acte de violență. De asemenea, se urmărește educarea în rândul comunității  a comportamentelor negative, implicarea în viața comunității, dar și inițiativă din partea acesteia pentru prețuirea valorilor ce-i aparțin și aprecierea acțiunilor destinate îmbunătățirii vieții comunității”, a precizat comisarul șef Teodor Dumitrache, șeful Poliției Orașului Panciu.
   Campania a fost lansată în plină campanie agricolă de toamnă, iar polițiștii și-au propus ca în această perioadă să acționeze pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență contra patrimoniului, împotriva furturilor de produse agricole și să asigure un climat de siguranță în rândul oamenilor. Totodată, polițiștii vor să-i sensibilizeze pe cetățeni să-și asigure bunurile. „Lansarea acestei campanii are loc în imediata apropiere a începutului noului an școlar, pentru care ne propunem prevenirea delincvenței juvenile, cunoscând faptul că minorii sunt o categorie de persoane care prezintă un risc ridicat de a fi implicați în activități infracționale sau de victimizare”, a adăugat comisarul șef Teodor Dumitrache. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?