Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Doi bărbați, propuși pentru arestare în cazul bărbatului găsit carbonizat în Castelul de Apă din Sud

Doi bărbați, de 36 și 25 de ani, din Focșani, au fost propuși astăzi la arestare în dosarul bărbatului găsit mort în toamna anului trecut la Castelul de Apă din cartierul Sud al municipiului Focșani.

Potrivit anchetatorilor, fapta a fost comisă în luna aprilie a anului 2018. Atunci, victima a fost bătută crunt de cei doi, după care cadavrul a fost incendiat și aruncat în locul în care a fost găsit în toamnă. În sarcina celor doi s-au reținut infracțiunile de omor și profanare de cadavre sau morminte. Astăzi, ei vor afla dacă vor fi arestați sau nu.

În dimineața zilei de vineri, 19 octombrie 2018, un picior de om a fost găsit de polițiști și pompieri, în Castelul de Apă. Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au fost solicitați de polițiști să intervină pentru deblocarea ușii de acces în Castelul de Apă, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au fost sesizați de o persoană cu privire la faptul că într-unul dintre canalele castelului de apă s-ar afla rămășițele unui cadavru. Ajunși la fața locului, pompierii au găsit o bucată dintr-un picior de om, mai exact partea de la genunchi în jos, acoperită de pantalon și încălțată cu un bocanc. Piciorul respectiv părea ars, iar anchetatorii chiar vorbeau despre o posibilă incendiere a cadavrului. Pantalonul care acoperea piciorul părea carbonizat pe alocuri, dar bocancul era intact. În canal, lângă bucata de picior, anchetatorii au găsit și câteva bucăți de lemn ars, o cutie de bere și mai multe bucăți de material ce păreau a fi resturi de haine.

Vineri seară a fost găsit al doilea picior, iar sâmbătă anchetatorii au găsit prin gunoaie şi alte bucăți din schelet. “Căutările au continuat (…) şi au fost găsite şi alte resturi din schelet, mai exact un schelet uman aproape în totalitate. Se pare că victima este un om al străzii care este din Gugeşti. Urmează să fie efectuată o expertiză antropologică în vederea stabilirii ADN-ului şi a altor aspecte care ne pot ajuta în anchetă. Pe toată durata căutărilor am beneficiat de sprijinul autorităților locale”, ne-a declarat la momentul respectiv procurorul criminalist Paul Mihăilă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?