Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

STÂNĂ din Cîmpineanca, folosită drept paravan de EVAZIONIŞTI


Punctul de lucru din Vrancea al unei firme de pază cu acoperire la nivel național, respectiv Nei Guard, a fost verificat, ieri, de polițiști. Potrivit unor surse, percheziția a fost efectuată în comuna Cîmpineanca, într-o clădire a fostei cooperative agricole de producție, unde este amenajată și o stână, administrată de un cetățean din Republica Moldova.
Verificările au vizat o rețea infracțională specializată în evaziune fiscală, în care ar fi implicate și firme de protecție și pază. Stâna din Cîmpineanca, verificată ieri de polițiști, aparține unui cetățean moldovean și, spun sursele noastre, ar fi fost folosită pe post de paravan de membrii grupării, care ar fi prejudiciat statul cu suma de 7 milioane de euro. Oamenii legii susțin că persoanele verificate, în calitate de reprezentante ale unor societăți comerciale, nu ar fi evidențiat în contabilitate operațiunile comerciale efectuate. Astfel, s-au creat circuite comerciale prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat.
„În această dimineață (ieri dimineață-n.r.) polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul  I.G.P.R., sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 12 percheziții, pe raza municipiului București și a județului Vrancea, la domiciliile membrilor unei rețele infracționale, specializate în evaziune fiscală. La activități participă peste 70 de polițiști din structurile centrale ale Poliției Române. Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în calitate de reprezentanți ai unor societăți comerciale, nu ar fi evidențiat operațiunile comerciale desfășurate, creând totodată circuite comerciale prin care sunt evidențiate tranzacții fictive, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat. Prejudiciul cauzat este estimat la 7 milioane de euro. În funcție de probatoriul administrat și de aspectele rezultate, în urma perchezițiilor urmează a fi dispuse măsuri conform prevederilor procesual penale în vigoare”, au transmis reprezentanții Poliției Române, prin intermediul unui comunicat de presă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?