Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Festival al sporturilor la CSEI „Elena Doamna”

Profesorii catedrei de Educaţie fizică şi sport de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) „Elena Doamna” Focşani, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Vrancea, au organizat vineri, 7 iunie, diferite activități sportive în aer liber, ca modalitate de recreere şi destindere utilă şi plăcută pentru elevi. Obiectivele acestor activităţi au urmărit menţinerea unei stări optime de sănătate şi practicarea sportului ca modalitate şi mijloc de integrare socială pentru copiii cu CES, completate cu distracţie și relaxare, fiind şi un instrument de dezvoltare a abilităţilor sociale, a relaţiei între copii şi părinţi, în contexte nonformale.

Conform informațiilor transmise de George Lefter, consilier educativ în cadrul CSEI Elena Doamna, activitățile propuse şi desfăşurate au avut caracter complex, sistematic, adaptate la particularităţile de vârstă şi individuale ale copiilor şi la condiţiile de mediu, luând în considerare posibilităţile şi preferinţele reale ale copiilor şi îmbinarea raţională a efortului fizic cu socializarea şi buna dispoziţie. „Odată cu dezvoltarea tehnologiei, copiii preferă jocurile şi sporturile virtuale, în defavoarea celor reale. Conştienţi de faptul că sportul reprezintă pentru copii o condiţie esenţială pentru asigurarea echilibrului dintre efortul intelectual şi cel fizic, între sedentarism şi activitate dinamică, cu rol crescut în întărirea sănătăţii, dezvoltarea fizică armonioasă şi prevenirea obezităţii infantile, am considerat oportună desfășurarea acestor activități“, a spus George Lefter.

Evenimentul a debutat cu un concurs de cros, pe categorii de vârstă. Primii care au luat startul au fost copiii de la grădiniţă, după care s-au întrecut în alergare elevii claselor I-IV, V-VIII şi IX-XII. Plini de entuziasm au fost părinţii, bunicii şi cadrele didactice, care au alergat alături de copii, în aplauzele şi încurajările celor prezenţi. În continuare, au fost organizate întreceri, ştafete şi jocuri sportive de mare atractivitate, care i-au entuziasmat pe elevi, folosind corzi, cercuri, funie, mingi, baloane. La buna desfăşurare a întrecerilor şi-au adus contribuţia elevii voluntari Costel Avădanei, Ştefan Ostafie şi Marius State şi pedagog Ştefan Hurmuzache.

La festivitatea de premiere au fost înmânate medaliile şi cupa obţinute de elevii Iulian Baciu şi Marius State, pentru locul II pe echipe în cadrul Concursului Naţional de şah Memorialul „Elisabeta Polihroniade“, organizat la Vaslui de CSEI „Constantin Pufan”, ediţia 2019.

Diplomele participanţilor la „Festivalul sporturilor” au fost asigurate de DJST Vrancea, reprezentată de Florin Chiper, şi înmânate de directorul CSEI, Ioana Cherciu, care a felicitat participanţii. „Activităţile sportive organizate în şcoală joacă un rol important în viața noastră și a copiilor noștri, deoarece îi menține sănătoși și activi. Copiii pot avea o minte sănătoasă doar atunci când au și un corp sănătos. Realizări mari apar atunci când este menținută o bună formă fizică și mentală. Fie că se bazează pe echipă sau că se practică individual, sportul reprezintă o activitate extraordinară pentru copii, care oferă o varietate de beneficii. Participarea la diferite sporturi poate ajuta la construirea stimei de sine și a încrederii, poate motiva copiii să exceleze la nivel academic și poate contribui la dezvoltarea abilităților sociale”, a spus aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?