Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

5 rochii intrate în istorie

Fascinația pentru rochiile celor mai faimoase artiste din lume a cuprins o lume întreagă, lăsându-ne impresionați de frumusețea unor piese vestimentare care au făcut, cu adevărat, istorie. Un exemplu relevant în acest sens sunt nenumăratele ocazii în care legende ale genului feminin au purtat rochii extraordinare. Îți propun să îți reamintești și să te reîndrăgostești de 5 modele de rochie de ocazie care au trecut testul timpului, rămânând imortale în memoria colectivă.

Rochia purtată de Penelope Cruz la decernarea Oscarurilor din 2007
Un clasic al rochiilor elegante, de bun gust, Penelope Cruz a defilat la premiile Oscar în 2007 cu o rochie de ocazie marca Versace care a întors privirile tuturor. Ținuta, cu adevărat spectaculoasă, era de culoarea apusului, un roz portocaliu ce te poartă cu gândul la meleaguri însorite, paradisiace.

Celebra rochie albă a lui Marilyn Monroe
Milioane de femei au încercat să recreeze spiritul inconfundabil al celei mai îndrăgite actrițe americane, Marilyn Monroe, cu o rochie care va rămâne pentru eternitate în istorie. Rochia albă, până la genunchi, cu decolteu în formă de V, legată în spatele gâtului, a devenit rapid un must have.

Rochia de mireasă purtată de Sarah Jessica Parker în faimosul film ,,Sex and the city”
Momentul așteptat de toți fanii popularului serial ,,Sex and the city”, căsătoria lui Carrie cu Mr. Big, a fost încununat de o minunată rochie creată special pentru această scenă. O rochie similară acesteia, creată de Westwood, a fost vândută în record de câteva ore.

Oferte rochie mireasă prințesă
Rochia neagră purtată de Audrey Hepburn în ,,Breakfast at Tiffany’s”
Celebra actriță Audrey Hepburn a transformat rochia din film într-un simbol al eleganței ce a rezistat cu succes tuturor schimbărilor în modă. O rochie de ocazie recreată de milioane de fane ale actriței, ce denotă feminitate, delicatețe și o puternică încredere în sine. Rochia originală a fost creată de Givenchy și este asociată în memoria colectivă cu șiragul de perle și mănușile lungi purtate de actriță în film. Versiunea originală a rochiei a fost vândută în 2006 pentru 410.000 de lire sterline!

Rochia purtată de Cher la premiile Oscar din 1986
Una dintre cele mai controversate rochii de ocazii ale momentului respectiv, ținuta este genul de outfit pe care Lady Gaga sau orice altă nonconformistă de astăzi l-ar putea purta în orice ocazie. Cu toate acestea, în 1986 situația era foarte diferită iar Cher a dărâmat, cu siguranță, tiparele vremii. Deși a atras nenumărate reacții negative la momentul respectiv, rochia purtată de Cher ne demonstrează că, uneori, ținutele care fac cu adevărat istorie nu sunt acceptate din punct de vedere normativ, șochează și stârnesc numeroase reacții negative din partea celor din jur.
Oferte rochie mireasă prințesă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?