Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Concurs pe teme de educație ecologică la Școala 3 Focșani, de Ziua Internațională a Mediului

În fiecare an, pe 5 iunie, sărbătorim Ziua Internațională a Mediului, instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, ca parte importantă a Programului pentru Mediu. Evenimentul este marcat, anual, de Garda Națională de Mediu, prin diverse acțiuni, manifestări și evenimente.

(Ieri), în cadrul unui proiect al Clubului Rotaract Varana Focșani, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Vrancea au avut misiunea de a fi alături de membrii clubului, într-o întâlnire cu elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Focșani pe teme de educație ecologică. Evenimentul, care constituie o etapă a proiectului “În mediul meu”, inițiat de Clubul Rotaract Varana Focșani, a avut ca scop informarea celor mici despre importanța reciclării deșeurilor și despre necesitatea colectării selective. În cadrul proiectului, voluntarii clubului Rotaract au organizat o serie de jocuri care să-i ajute pe copii să înțeleagă cum să selecteze deșeurile în recipientele speciale, oferindu-le, la final, o diplomă de participare din partea organizatorilor.

Considerăm că, în ultimii ani, protejarea mediului înconjurător este o temă care ar trebui să ne implice pe toți, atât adulți cât și copii, deoarece poluarea este o responsabilitate a fiecăruia dintre noi.

Problemă gestionarii deșeurilor, atât de acută pe plan național, trebuie să preocupe nu doar instituțiile statului ci și agenții economici, organizațiile și cetățenii, întrucât reprezintă o problemă majoră, cu impact direct asupra vieții.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?