Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Zece trenuri pe relaţia Bucureşti – Moldova (pe ambele sensuri), oprite în judeţul Prahova din cauza condiţiilor meteo; o casă cu patru copii în ea, luată de viitură

 

Zece trenuri au fost oprite pe traseu în sudul judeţului Prahova din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. „10 trenuri pe relaţia Bucureşti – Moldova (pe ambele sensuri) (inclusiv cu destinația Focșani – n.r.) au fost oprite în diferite locuri din sudul judeţului din cauza condiţiilor meteo. Cele 10 trenuri vor ajunge la destinaţie cu întârzieri”, precizează IPJ Prahova, conform Agerpres.

Circulaţia feroviară între Valea Călugărească şi staţia Ploieşti Est, judeţul Prahova, este oprită, vineri, din cauza ploilor puternice şi a viiturii, calea ferată fiind acoperită de ape, scrie Mediafax. Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a declarat, vineri, că între staţiile Valea Călugărească şi Ploieşti Est nu se circulă, calea ferată fiind acoperită de ape. „Între Valea Călugărească şi Ploieşti Est, calea ferată este acoperită de ape. Pe teren sunt angajaţii de la secţia linii şi ne-au transmis că nu este posibilă continuarea circulaţiei până nu se opreşte ploaia torenţială”, a spus Brânzan.

Pe de altă parte, o fetiţă de 3 ani a murit, vineri, după ce casa în care se afla cu mama și trei frați a fost luată de viitură în localitatea Sângeru, din judeţul Prahova. Potrivit ISU Prahova, o fetiţă de 3 ani, unul dintre copiii dispăruţi după ce au fost luaţi de viitură în Prahova, a fost găsită la un kilometru distanţă de casă. Paramedicii au efectuat manevre de resuscitare, dar fără succes, fiind declarat decesul.

Ceilalţi trei copii sunt în continuare căutaţi, însă şansele ca ei să fie găsiţi în viaţă sunt minime. Primarul comunei Sângeru, Gheorghe Radu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că apa a luat cu totul casa în care se aflau o femeie şi cei patru copii. „Mama se prinsese de nişte salcâmi şi au scos-o oamenii. Am chemat imediat salvarea”, a declarat Gheorghe Radu. Cei mici au vârste cuprinse între 9 luni şi 6 ani. Pentru salvarea copiilor intervin 30 de pompieri, mai scrie Mediafax.

Sunt probleme și în județul Buzău. Circulaţia pe DN 10, în zona Lunca Cislăului, este întreruptă, vineri, din cauza apei şi aluviunilor, care au ajuns pe drum, pe o suprafaţă de câteva sute de metri, astfel că maşinile nu pot circula, transmite corespondentul MEDIAFAX. Drumul este acoperit pe o distanţă de câteva sute de metri între Vipereşti şi Cislău. Echipaje de pompieri, poliţişti şi angajaţi de la Drumuri Naţionale intervin în zonă pentru a elibera carosabilul.

Mare parte din țară se află sub avertizări meteo Cod Galben sau portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică.

Sursa foto: Digi24

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?