Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Elevi de la Colegiul Economic Focșani, premiați în cadrul unui concurs de științe și tehnologie în limba franceză

Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu“ Focşani a participat, sâmbătă, la Concursul Regional Interdisciplinar de limbă franceză „Gustave Eiffel”, organizat de Colegiul Tehnic Buzău și Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Un scop esențial al proiectului a fost stimularea interesului şi motivaţiei elevilor pentru dezvoltarea competenţelor lingvistice în limba franceză, aspecte esenţiale pentru conceperea unui parcurs profesional. Concursul, aflat la a şaptea ediţie, a fost structurat pe trei secţiuni pentru liceele tehnologice și o secțiune pentru colegiile naţionale și liceele teoretice și pedagogice din judeţele Vrancea, Ialomiţa, Galaţi, Brăila şi Prahova. Liceele din celelalte judeţe ale ţării au putut participa indirect, prin trimiterea unor înregistrări cu elevii.

Secţiunile pentru liceele tehnologice au fost următoarele: concurs de proiecte tehnice – prezentarea în limba franceză a unui experiment sau a unui aparat fabricat de către elevi (pentru profil mecanic, electronic, electrotehnic etc.), concurs de firmă de exercițiu (pentru elevii de la profilul servicii) – prezentarea în limba franceză a unei firme de exercițiu și concurs de experimente chimice în limba franceză pentru elevii de la profilul resurse naturale și protecția mediului și alte profiluri ale liceelor tehnologice, care au ca metodă de lucru experimentul chimic (industrie alimentară etc.). Colegiile şi liceele teoretice şi pedagogice s-au înscris la secţiunea „concurs de experimente chimice prezentate în limba franceză“.

Desfăşurarea activităţii fiecărui echipaj înscris în competiţie a fost însoţită şi de o prezentare PowerPoint, care a adus un plus de valoare participării. Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu“ Focşani a participat la secţiunea „Firmă de exerciţiu“ cu patru echipaje, iar expunerea orală a elevilor a fost însoţită şi de o prezentare Power-Point, în limba franceză, pentru a arăta modul în care funcţionează firma de exerciţiu: care este obiectul de activitate al firmei, cifra de afaceri, organigrama, planul de activităţi, etc. Elevii au pregătit şi un stand pentru promovarea firmei de exerciţiu, cu materiale promoţionale (broşuri, catalog, rollup, produse specifice) legate de activitatea firmei.

Conform datelor furnizate de profesoara Tatiana Hordună de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu“ Focşani, premiul I la această secțiune a fost obținut de echipajul firmei „Green Nature SRL”, format din două eleve de la clasa a XI-a B, Haimana Ana Maria şi Anghelache Cornelia, coordonate de profesoarele Pora Carmen și Gina Niculițov. Scopul acestei firme este comercializarea produselor din lavandă. Premiul al II-lea a fost obținut de echipajul „Bonbonne S.R.L.”, a fost format din elevii clasei a X-a D: Anghel Andrei, Chivu Iozefina, Gotu Bogdan, Jitea Gabriela și Ilie Ramona, coordonați de profesoarele Tatiana Hordună şi Monica Gaidargi. Motto-ul acestei firme, ce comercializează torturi, prăjituri şi alte produse de cofetărie, este „Într-o lume acră, noi suntem dulcele tău“.

Premiul III a fost obținut de echipajul firmei „Deco-Art S.R.L.“, din care au făcut parte elevii Cazan Dragoş, Căpăţână Angelica, Sima George şi Smărăndoiu Diana, de la clasa a XI-a D, coordonați de profesoarele Tatiana Hordună şi Dărmănescu Sonica. Această firmă de exerciţiu, ce promovează articole de design interior, şi-a prezentat activitatea sub sloganul „Tu aduci ideea, iar noi o transformăm în realitate!“.

Mențiune a obținut ultimul echipaj participant din cadrul acestui liceu la secţiunea „Firmă de exerciţiu“, care este o simulare a unei firme reale, respectiv „Magic Paper S.R.L“, din care au făcut parte elevii Florea Elena, Rotaru Valentina, Rotaru Andrei, Terţiu Mădălina şi Balinca Marius, de la clasa a XI-a E, coordonaţi de profesoarele Valeria Scarlat şi Tatiana Hordună. Firma îşi desfăşoară activitatea sub sloganul: „Oferim magie ideilor tale“, având ca obiect de activitate comercializarea produselor de papetărie.

Elevii Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu“ din Focşani au impresionat atât prin diversitatea, ingeniozitatea, siguranţa prezentării produselor şi promovării afacerii, dar şi prin lejeritatea de exprimare în limba franceză. Efortul le-a fost răsplătit cu premii importante, acordate de juriu, dar şi de aplauzele colegilor şi profesorilor de la celelalte licee. Succesul acestui proiect regional, organizat impecabil de şapte ediții de către Colegiul Tehnic Buzău, în colaborare cu ISJ Buzău, este un minunat exemplu de lucru în echipă, atât pentru profesori, cât și pentru elevi“, a transmis profesoara Tatiana Hordună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?