Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

O nouă reacție la acuzațiile aberante ale liberalilor! Conducerea LPS: nu s-a făcut nicio aluzie politică sau electorală la activitatea ‘Liniște, la Balada se citește!’

Conducerea Liceului cu Program Sportiv (LPS) Focșani a reacționat la acuzațiile aberante ale liberalilor, care au afirmat că evenimentul ‘Liniște, la Balada se citește!’, organizat de Consiliul Județean, ar fi fost politizat.

„Referitor la informațiile apărute în mediul virtual despre insinuarea că activitatea culturală ‘Liniște, la Balada se citește!’ ar fi avut iz electoral, conducerea Liceului cu Program Sportiv, prezentă la acest eveniment alături de elevii sportivi, dezminte aceste acuzații și asigură totodată opinia publică de faptul că pe tot parcursul activității nu s-a făcut nicio aluzie politică sau electorală, ci dimpotrivă, elevii au interacționat frumos și au dezbătut constructiv cu prezentatorii, totul petrecându-se într-o atmosferă calmă și prietenoasă. Activitatea a fost una de succes deoarece tinerii au realizat importanța lecturii în diverse scopuri, mai ales în vederea orientării pentru carieră!”, au precizat
directorul LPS, Mihai Petruț și directorul adjunct, Ionel Agrigoroaiei.

Evenimentul cultural „Liniște, la Balada se citește!”, organizat de Consiliul Județean Vrancea, a avut drept scop provocarea elevilor din clasele a XII-a la lectură și dezbateri interactive despre cărțile citite, alături de două personalități din lumea culturală și mass media: actrița Monica Davidescu și realizatorul tv Florin Sașca (emisiunea “Cu lumea în cap” – Prima TV).

Monica Davidescu a declarat că singurul scop al evenimentului organizat de Consiliul Județean a fost acela de a-i readuce pe copii către carte: „Nu mi s-a spus niciodată să spun ceva despre vot, nu mi s-a spus niciodată să spun ceva despre campanie, nu mi s-a spus niciodată să îi îndemn pe tineri să meargă sau nu la vot!”

Și realizatorul de emisiuni tv, Florin Sașca, a declarat că acțiunea a fost una culturală și fără nicio legătură cu politica, partide politice sau alegerile electorale care vor avea loc duminică: „Ceea ce vreau să vă spun este că nu a fost nici măcar o referire la politică. Nici una! A fost o acțiune prin care i-am îndemnat pe tineri să citească dintr-o carte de Istorie a României”.

Într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Vrancea se arată că „joi, 23 mai 2019, în jurul orei 12.00, în fața Cinema ”Balada” din Focșani s-a postat candidatul PNL la Alegerile Europarlamentare, Ana Maria Dimitriu, alături de o echipă PNL, care purta eșarfe galbene, și care a dorit să distribuie materiale de campanie electorală elevilor care ieșeau de la evenimentul „Liniște, la Balada se citește!”. Deoarece elevii nu au interacționat cu acest grup liberal, vădit indignată, candidatul Ana Maria Dimitriu a strigat către aceștia «sunteți niște analfabeți pesediști»“, susține conducerea administrației județene”.

Prin intermediul comunicatului de presă, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, solicită public PNL să își ceară scuze pentru încercarea de a politiza un eveniment cultural la care au participat 2.400 elevi din Vrancea! „Totodată, candidatul PNL la alegerile europarlamentare Ana Maria Dimitriu să își ceară scuze public elevilor liceelor: “Grigore Gheba” din Dumitrești, Colegiului Economic “Mihail Kogălniceanu” din Focșani, Colegiului Tehnologic “Eremia Grigorescu” Mărășești, Colegiului Tehnic Auto “Traian Vuia” din Focșani, Liceului Tehnologic “Al. I. Cuza” Panciu, Liceului Teoretic “Ioan Slavici” Panciu, Liceului de Arte “Gheorghe Tattarescu” din Focșani, Liceului Tehnic “Gheorghe Balș” Adjud și Colegiul Național “Emil Botta” din Adjud, pentru faptul că i-a jignit, făcându-i ”analfabeți pesediști”. Un gest reprobabil și rușinos!“, se arată în comunicatul de presă.

Și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (ISJ) a luat poziție față de diversiunea liberalilor și a precizat că evenimentul „Liniște, la Balada se citește!” este un proiect instituțional, care în prima etapă i-a provocat la citit pe elevii de clasele a XII-a deoarece aceștia mai au puțin și termină cursurile. Nu a fost nimeni obligat să participe, directorii de colegii naționale, colegii tehnice și licee din Vrancea acceptând participarea elevilor lor la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?