Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: Marian Oprișan a semnat ordinul de începere a lucrărilor la două drumuri județene; pod inaugurat la Fitionești

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a inaugurat ieri un obiectiv de investiții și a semnat ordinul de începere a lucrărilor la alte două proiecte de investiții. Este vorba despre inaugurarea unui pod de beton armat construit peste pârâul Zăbrăuți, la Dănești, în comuna Fitionești și semnarea ordinului de începere a lucrărilor la proiectele: „Modernizare DJ 205 J, km 9+180 (intersecție DJ 205 H)- km 16+100, sat Fitionești, Județul Vrancea“; ”Lotul III, comuna Milcovul sector intersecție DN 23- intersecție DN 23A, km 29+200- km 32+400, L=2,70 km, Județul Vrancea- Parte integrantă din proiectul Modernizare DJ 205 P, pe o lungime totală de 12,90 km”.

La evenimente au fost prezenți locuitori ai comunelor Fitionești și Milcovul, primarii celor două localități, Iordache Cazacu și Mihai Neață, reprezentanți ai firmelor constructoare.

Președintele Marian Oprișan a declarat la Fitionești că în timp ce liberalii se laudă și mint vrâncenii susținând că vor face diverse lucruri, administrația social democrată reabilitează și modernizează infrastructura locală și județeană în beneficiul cetățenilor județului Vrancea. Noi avem vocaţie de constructori. Nu ştim să dăm din gură şi în primul rând nu minţim într-un mod ordinar aşa cum mint cei de la PNL. Repet, sunt răi, sunt incompetenţi şi mint de îngheaţă apele. Am auzit acum, mai nou, că se ocupă de alimentarea cu gaze a localităţilor judeţului. Am auzit, mai nou, după ce le-au spus oamenilor ca or să facă metrou în Focşani, că lucrează la canalizarea satelor din judeţul Vrancea. Mai mult decât atât, spun că asfaltează localităţile judeţului Vrancea. Nişte minciuni sfruntate! Și vreau ca cetăţenii județului Vrancea să ştie că toate sunt investiţiile Guvernului Partidului Social Democrat şi investiţiile Consiliului Judeţean Vrancea. Partidul Naţional Liberal, cei care l-au alungat pe Alexandru Ioan Cuza din România, cei care au tras în ţărani la 1907, ministrul de interne Ionel Brătianu; urmaşii lor de astăzi, Sică Mandolină şi compania, mint de îngheaţă apele. Au fost la putere în România între anii 2004 şi anii 2012. În acest interval de 8 ani, nimeni de la partidele din opoziţie şi de la Partidul National Liberal nu poate afirma vre-o secundă că a ridicat un pai pentru cetătenii judeţului Vrancea“, a afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea.

Marian Oprișan a arătat că sub guvernele Partidului Social Democrat, localitățile județului Vrancea s-au dezvoltat și au fost modernizate, programul investițional fiind de aproximativ un miliard de euro. „Noi am demonstrat de fiecare dată că ne preocupă oamenii şi asta am făcut. Din 2016 și până în acest moment Vrancea are un program investiţional de circa un miliard de euro. Vi se spune mereu la televizor: mergeţi la Timişoara, mergeţi la Cluj… Acolo poporul român, ca să arate o faţă a acestei naţiuni la graniţa cu occidentul, a pompat o căruţă de bani, inclusiv Nicolae Ceauşescu, care a făcut aeroport la Cluj, la Timişoara, la Baia Mare, la Sibiu, la Târgu Mureş. Pentru dezvoltare ai nevoie de aeroport şi de autostradă, ceea ce va deveni în perioada următoare o realitate şi pentru Moldova şi pentru Vrancea. Aşa cum bine ştiţi, în acest moment societatea Costi Trans S.A lucrează la studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău“, a precizat Marian Oprișan.

„Toate programele de investiţie din comunele conduse de primari liberali sunt ale Guvernului PSD sau ale Consiliului Județean Vrancea“

Șeful administrației județene a ținut să precizeze că toate programele de investiţie din comunele conduse de primari liberali sunt ale Guvernului PSD sau ale Consiliului Judetean Vrancea. „Ne spunea PNL-ul că la Oradea s-au atras 160 de milioane. Fraţilor, noi băgăm conducte în pământ şi facem canalizare cetăţenilor judeţului Vrancea în valoare de 355,3 milioane de euro. Este cel mai mare program din România. 107 milioane deja le-am executat. Acum vom inaugura staţia de epurare de la Adjud, Panciu, Mărăşeşti, Odobeşti, Fitioneşti. Cum să îmi spună mie PNL-ul că în comuna Boloteşti liberalii fac canalizare? Asta este o minciună ordinară scrisă pe hârtie şi plătită pentru că de numele lor, al liberalilor, în județul Vrancea nu se leagă absolut nimic. Nu au făcut niciodată absolut nimic. Toate programele de asfaltare şi de investiţie din comunele conduse de primari liberali sunt ale Guvernului PSD sau ale Consiliului Judetean Vrancea“, a încheiat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Cele 3 investiții au o valoare de 2,7 milioane de euro

Obiectivul de investiții pod de beton armat peste pârâul Zăbrăuți, la Dănești, comuna Fitionești, are o valoare de aproximativ 700 de mii de euro, iar finanțarea a fost asigurată de Compania Națională de Investiții (CNI). Podul are o lungime de aproape 20 de metri și o lățime de 7 metri. De asemenea, în cadrul acestui proiect au fost asfaltate și drumurile din cătunul Dănești, în lungime de un kilometru. Podul mai sus amintit a fost distrus de ploile torențiale din anul 2013.

Proiectul de investiții „Modernizare DJ 205 J, km 9+180 (intersecție DJ 205 H)- km 16+100, sat Fitionești, Județul Vrancea“ are o valoare de 5.996.476, 77 lei cu TVA inclus (echivalentul a 1.259.764 euro). Lucrările constau în: reprofilarea drumului care va avea o lățime de 7 metri; refacerea structurii rutiere cu un strat de piatră spartă, balastarea drumului; turnarea a două straturi de asfalt; realizarea de șanțuri betonate, dar și rigole carosabilă pentru colectarea apelor pluviale; realizarea unor podețe tubulare de acces către proprietăți. Termenul de execuție al lucrărilor este de 24 de luni, din care 2 luni proiectare, iar contractantul este Asocierea SC Roman Impex Prest SRL Bacău și SC Drum Design SRL Focșani.

Proiectul de investiții „Lotul III, comuna Milcovul sector intersecție DN 23- intersecție DN 23A, km 29+200- km 32+400, L=2,70 km, Județul Vrancea- Parte integrantă din proiectul Modernizare DJ 205 P, pe o lungime totală de 12,90 km“ are o valoare de 3.298.737,76 lei cu TVA inclus (echivalentul a 693.012 euro.

Vor fi realizate lucrări de reabilitare și modernizare a drumului județean pe o lungime de 2,70 km, care constau în: reprofilarea drumului care va avea o lățime de 7 metri; refacerea structurii rutiere cu un strat de piatră spartă, balastarea drumului; turnarea a două straturi de asfalt; realizarea de șanțuri betonate pentru colectarea apelor pluviale; realizarea a 140 de podețe tubulare de acces către proprietăți. De asemenea, va fi construit un pod peste canalul ANIF. Termenul de execuție al lucrărilor este de 25 de luni, din care 1 lună proiectare, iar contractantul este Asocierea SC Sotirex SRL Bacău și SC Drum Design SRL Focșani. Obiectivele de investiții sunt finanțate de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2017-2020.

FOTO – Ciprian DUMITRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?