Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Baschet U 16: LPS CSM Focșani 2007 s-a calificat în Final Four!

Sâmbătă, 11 mai, LPS CSM Focșani 2007 – CSM București 63-51 (15-7, 15-19, 11-11, 22-14)

Formația LPS CSM Focșani 2007: Denis Miron (13 puncte + 4 recuperări + 2 pase decisive), Dragoș Cristea (7 + 5 + 1), David Antonescu (16 + 22 + 3), Alexandru Bratosin (13 + 12 + 2), Rareș Cristea (6 + 6 + 1), Alexandru Duță (8 + 6 + 2). Au mai fost înscriși pe foaia de joc Valeriu Dima, Andrei Brumaru, Alexandru Brumaru și Cristian Bîra.

Antrenori, Mihai Petruț și Florin Munteanu

Echipa de baschet juniori U 16 a LPS CSM Focșani 2007 a reușit remarcabila performanță de a se califica în Final Four-ul Campionatului Național, după victoriile obținute vineri, 10 mai, în fața Sevlar Ploiești, cu 68-54, și sâmbătă, 11 mai, în partida cu CSM București, scor 63-51.

În condițiile în care CSU Știința București și U BT Cluj Napoca sunt de departe cele mai bune echipe din țară și erau ca și calificate pentru Final Four-ul campionatului național de juniori U 16 încă dinainte de începerea Turneului final de la Focșani, pentru ultima fază a competiției rămâneau necunoscute numele celorlalte două calificate. Răspunsul a fost dat de rezultatele directe ale întâlnirilor dintre LPS CSM Focșani 2007, CSA Steaua București, CSM București și Sevlar Ploiești. În primele trei zile ale Turneului de la Focșani, Steaua a câștigat meciurile cu LPS CSM Focșani 2007 și Sevlar Ploiești, focșănenii s-au impus în fața ploieștenilor și a bucureștenilor de la CSM la o diferență mai mare decât cea la care pierduseră întâlnirea cu Steaua. Jocul rezultatelor i-a adus formației focșănene unul dintre cele două locuri calificante în Final Four, încă de sâmbătă, după victoria din partida cu CSM București. Pentru al doilea loc au jucat, duminică, 12 mai, în Sala Polivalentă, Steaua și CSM București. A câștigat cu 82-32 Steaua, care merge în Final Four!

Meciul dintre LPS CSM Focșani 2007 și CSM București, jucat sâmbătă în Sala LPS, era de totul sau nimic pentru gazde. Baschetbaliștii focșăneni au avut o prestație de foarte bun nivel și, la capătul unei dispute tensionate, dar pe care Denis Miron și colegii săi conduși de pe margine de reputatul profesor și antrenor Petruț Mihai au gestionat-o impecabil, au câștigat-o și au obținut locul între cele mai bune echipe U 16 ale României! Un suport important au primit jucătorii focșăneni și de la galeria care i-a susținut, frenetic, pe tot parcursul întâlnirii!

Este o performanță excepțională pentru care merită felicitări jucătorii și antrenorii, părinții sportivilor, toți cei care au fost – și sunt – alături de frumoasa echipă de juniori U 16 a Focșaniului.

Duminică, în ultimul lor joc în turneul final, baschetbalitii focșăneni au pierdut cu 67 – 93 în fața clujenilor de la U BT.

Final-Four-ul va avea loc la Cluj Napoca, în această săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?