Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Kick boxing: Campionatul Național la ring și tatami, sâmbătă, în Sala Polivalentă

CS Nidan Focșani va avea în concurs 21 de sportivi

Focșaniul va găzdui, după o pauză de peste 20 de ani, un Campionat Național de kick-boxing, la ring și tatami! Concursul va avea loc sâmbătă, 11 mai, în Sala Polivalentă. Jocurile sunt programate să înceapă la ora 10:00 și să se încheie târziu, spre ora 23:00! Durata concursului este determinată de numărul mare al competitorilor, circa 300, de la 27 de cluburi din țară. Va fi o competiție foarte puternică pentru că pe ring sau pe tatami vor lupta sportivi deținători ai multor titluri de campioni ai României sau medaliați la concursuri internaționale.

Despre Campionatul Național de kick-boxing de la Focșani de sâmbătă, 11 mai, am avut cu sempai Dan Rădulescu Scutaru, Centura Neagră 1 DAN, instructor kick box și krav maga și vicepreședinte al CS Nidan Focșani următorul dialog:

De ce Focșani gazdă a Campionatului?

– Pentru că ne-am dorit foarte mult ca focșănenii – și vrâncenii, în general – să aibă la ei acasă – nu doar în transmisii televizate – un spectacol sportiv de mare atractivitate, cum văd doar în transmisii televizate. Va fi cu siguranță o competiție foarte spectaculoasă, chiar dacă este de amatori care își pot etala însă calitățile, talentul, se pot afirma. Ne dorim ca prin întrecerile de sâmbătă să atragem și mai mulți copii, tineri, adulți, spre kick-box care este un mod de viață și oferă un scop în viață!

– Cu ce vă veți prezenta în concurs?

– Vom avea o prezență consistentă: 21 sportivi. Va fi cea mai numeroasă participare pe care CS Nidan Focșani a avut-o vreodată la un campionat național. Vom încerca să obținem cât mai multe medalii pentru clubul nostru, care are o activitate de 27 de ani. Vom avea în concurs, între alții, pe Dragoș Dumitrache, sportiv cu vechi state – și cu rezultate remarcabile în istoria clubului nostru, revenit în activitate pentru acest campionat – pe multiplii campioni naționali sau medaliați la competiții naționale Andrei Ștefan, Alin Ignat, Daniel Niță. Vor debuta într-un concurs de nivelul unui campionat național Laura Caloian, junioarele Miruna Vulpe și Adelina Bentea. Împreună cu sensei Dănuț Pleșa Plugaru, absolvent al Școlii Naționale de Antrenori, Centura Neagră 2 DAN, antrenor principal și președinte al clubului, și ceilalți colegi instructori am făcut o foarte bună pregătire cu sportivii – așa cum facem și în această seară (marți, 7 mai, n.r.) ca și la organizarea a tot ce ține de acest campionat. Am muncit foarte mult și sper ca prin rezultate și modul în care se va desfășura competiția să facem o foarte bună imagine clubului Nidan, Municipiului Focșani și județului!

– La ce categorii de vârstă și discipline ale kick-boxing-ului se vor întrece competitorii?

– Vor intra în ring sau pe tatami copii, cadeți, juniori și seniori, fete și băieți, care vor evolua la formele de luptă semicontact light, contact kick light, low kick, full contact. La ring, vor fi 60 de meciuri, în sistem piramidal, în varianta low kick și full contact. Vom avea două tatami inițial, iar după terminarea meciurilor la ring, vom mai instala un tatami pentru a încerca să încheiem competiția în jurul orei 23:00. Va fi, așa cum spuneam, o competiție foarte spectaculoasă la care invităm cât mai mulți spectatori. Precizez că acest Campionat este organizat în colaborare – și cu sprijinul – Federației Române de Arte Marțiale de Contact, căreia îi mulțumim. Mulțumim de asemenea sponsorilor competiției, cât și partenerilor Consiliul Local al Municipiului Focșani, domnului primar Cristi Valentin Misăilă și Clubului Sportiv Municipal 2007 pentru susținerea acordată și care a făcut posibilă organizarea și desfășurarea în condiții optime a Campionatului Național de kick-boxing la Focșani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?