Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

7 MAI 2009 – 7 MAI 2019: 10 ANI DE PROSPORT

LA MULȚI ANI – PROSPORT FOCȘANI !!!

PROSPORT FOCŞANI, PARTE A SPORTULUI DIN JUDEŢUL VRANCEA

PROSPORT, FOTBAL ȘI HANDBAL, ACELAŞI IDEAL: PERFORMANŢĂ

LA MULŢI ANI, SOFIA MUSCALU!

Într-o zi de referinţă a fotbalului românesc, 7 mai, dată la care, în anul 1986, Steaua Bucureşti câştiga Cupa Campionilor Europeni, pornea la drum PROSPORT FOCŞANI. La iniţiativa profesorului LAURENŢIU MUSCALU, în urma acţiunilor de selecţie întreprinse în unităţile de învăţământ, DE LA ZERO, am plecat la drum cu dorinţa de a atrage copiii către sportul rege, fotbalul. N-au fost puţini cei care au participat la primul antrenament.

Au trecut 10 ANI de muncă susţinută şi plină de pasiune, trudă pusă în slujba sportului vrâncean. Suntem şi vom rămâne veşnic deschizători de drumuri. Am format antrenori, am deschis oportunităţi şi am creat emulaţie în judeţul Vrancea. Am adus în judeţ absolut toate cele mai bune academii sau şcoli de fotbal din România.

PROSPORT FOCŞANI şi-a propus să fie un club etalon pentru sportul vrâncean. Am început cu fotbalul pentru copii și juniori, iar din luna noiembrie 2018, am diversificat activitatea clubului. Oferim fetelor din Vrancea şansa de a practica handbalul feminin la nivel de performanță. Astfel, sub bagheta reputatului şlefuitor de talente, antrenor-emerit Radu Georgescu, şi a doamnei profesoare Pavel Loredana, la data de 24.02.2019, secţia de handbal a Prosport Focşani s-a afiliat la Federaţia Română de Handbal.

Pe plan local, în plan educaţional şi sportiv, am semnat parteneriatul cu LICEUL CU PROGRAM SPORTIV FOCŞANI, un acord care pune semnul egalităţii între şcoală şi sport, o înţelegere în slujba copiilor şi a părinţilor clubului.

De asemenea, s-au semnat acorduri naţionale şi internaţionale de prestigiu. Suntem parteneri cu:

ACADEMIA GHEORGHE HAGI CONSTANŢA;

ACADEMIA U-LUCEAFĂRUL CLUJ-NAPOCA;

CFR CLUJ-NAPOCA;

VOETBALLSCHOLL TOTAL CONTROL (OLANDA);

IPROSKILLS ACADEMY CHICAGO (USA).

Prosport Focşani este afiliat şi participă, cu rezultate foarte bune, în prima serie valorică a campionatului AMF BUCUREŞTI, cel mai puternic campionat de fotbal juvenil românesc. În ediţia trecută de campionat, grupele noastre 2005 şi 2007 s-au clasat, în Bucureşti, pe locul 4, din 16 echipe. De cinci ani de zile, săptămână de săptămână, facem cinste municipiului Focşani şi judeţului Vrancea în capitala României. Astfel, am reuşit să descoperim, să formăm şi lansăm către marea performanţă, sportivi foarte bine pregătiţi. ,,Copii deosebiţi, cu suflet mare, care se pregătesc asiduu, în fiecare zi, pentru a-şi duce la bun sfârsit visul de a ajunge sportivi de mare performanţă”, a precizat preşedintele Laurenţiu Muscalu.

Prosport Focşani a reuşit să se impună în lumea fotbalistică din România, rezultatele obţinute în competiţiile la care am participat fiind argumentul principal. Zecile de trofee cucerite la turnee puternice din toată ţara sau străinătate ne stau mărturie. „Prosport Focşani va merge în continuare pe acelaşi drum, indiferent de vicisitudinile cotidiene, pentru a arăta elevilor săi adevărata faţă a sportului. La fotbal sau la handbal, prin competiţiile de amploare pe care le organizăm sau la care participăm, nu ne dorim decât să creştem campioni. Doar aşa, dându-le competiţii adevărate sportivilor noştri, considerăm că putem forma oameni educaţi în spiritul competiţiei şi al fair-play-ului”, a adăugat profesorul Laurenţiu Muscalu.

După 10 ani de existenţă, PROSPORT FOCŞANI are un palmares impresionat de realizări obtinuţe. Nu le-am realizat singuri. Am avut alături oameni implicaţi şi dedicaţi: COPII, PĂRINŢI, SUSŢINĂTORI, ANTRENORI, PARTENERI DE COMPETIŢII, COLABORATORI ŞI PARTENERI MASS-MEDIA.

N-am ezitat niciodată să declarăm: PĂRINŢII – COPIII – CLUB+ANTRENORI, TRIUNGHIUL PERFORMANŢEI LA PROSPORT FOCŞANI !

La fotbal sau la handbal, ECHIPA (părinţi, copii, antrenori şi susţinători) a făcut din Prosport Focşani clubul numărul unu din Vrancea.

LA MULȚI ANI, SOFIA MUSCALU !

Data de 07 mai 2009 are şi o altă conotaţie în familia preşedintelui Laurenţiu Muscalu. La data când lua fiinţă clubul Prosport Focşani se năştea mezina familiei, Sofia Muscalu. Mare iubitoare şi practicantă a sportului, Sofia a îmbrăţişat pasiunea tatălui de a face sport. Sofia Muscalu joacă fotbal şi handbal, este îndrăgostită de mişcare şi iubeşte ambele sporturi pe care le practică.

Mulţi, sănătoşi şi binecuvântaţi ani, Sofia! Să ai parte de tot ce-i mai frumos!

La ceas aniversar, mulţumim tuturor celor care, zi de zi, gândesc, muncesc, cred şi sunt alături de PROSPORT FOCŞANI. Ne-am fi dorit să fim mai mari şi mai puternici. Prin încrederea exagerată pe care am acordat-o oamenilor ,,de fotbal” a trebuit s-o luăm tot timpul de la capăt. Atât s-a putut realiza. De asemenea, ne cerem iertare faţă de cei pe care i-am dezamăgit. Recunoaştem, Învăţăm în fiecare zi !

Prin tot ceea ce am realizat, prin rezultatele judeţene, naţionale sau internaţionale, PROSPORT FOCŞANI ESTE PARTE A SPORTULUI DIN JUDEŢUL VRANCEA

10 ANI DE PROSPORT FOCŞANI !

LA MULȚI ANI, TUTUROR !

Comunicat de presă Prosport Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?