Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Infrastructura locală din Garoafa, modernizată prin PNDR și fonduri UE

Primăria Garoafa continuă programul de modernizare a infrastructurii locale. Este vorba de mai multe investiții care vizează reabilitarea și modernizarea de drumuri, alimentare cu apă, canalizare, achiziția de utilaje, etc. Autoritățile locale au scos la licitație proiectul de investiții „Modernizare drumuri locale (străzi) comuna Garoafa, județul Vrancea”, proiect estimat la o valoare de aproximativ 4,2 milioane de lei. În cadrul acestei investiții vor fi reabilitați și asfaltați aproximativ 5,8 kilometri de străzi și drumuri locale, în satele Făurei, Garoafa, Ciușlea, Doaga, Putna-Seacă. Reabilitarea şi modernizarea drumurilor locale (străzi) se va face prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, Submăsura 7.2 – Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică.

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 este programul prin care se acordă fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană şi Guvernul României pentru dezvoltarea economico – socială a spaţiului rural din România.

Lucrările constau în realizarea unui strat de fundaţie din balast existent, a unui strat de fundaţie din balast, un strat de fundaţie din piatră spartă și două covoare de beton asfaltic. Platforma drumului va avea o lățime de 5-7 metri, partea carosabilă va avea o lățime de 4-6 metri, iar acostamentele laterale vor avea 0,50 metri. De asemenea, vor fi realizate șanțuri pentru colectarea şi evacuarea apelor pluviale, vor fi construite podețe de acces către drumurile laterale, podețe de acces către proprietăți, iar pentru realizarea unei circulaţii rutiere în deplină siguranţă şi se vor monta indicatoare rutiere noi și vor fi realizate marcaje rutiere longitudinale pe lungimea de 5,773 km.

Primarul PSD al comunei Garoafa, Gheorghe Maghiaru, a declarat că mai are în derulare alte două investiții, importante pentru comunitatea pe care o reprezintă. „Avem în derulare alte două investiții. Este vorba de asfaltarea a 5,6 kilometri de drumuri locale, rerspectiv o stradă în satul Ciușlea, 3 străzi în satul Făurei, o stradă în satul Putna Seacă și o stradă în satul Doaga. Finanțarea este asigurată prin AFIR. Licitația a avut loc și sperăm ca în luna iunie cel mai târziu să demarăm lucrările. Valoarea acestui proiect este de un milion de euro. Totodată, avem în derulare procedurile de achiziție a unui utilaj multifuncțional, în valoare de 117 mii lei, prin intermediul Grupului de Acțiune Locală“, a precizat primarul Gheorghe Maghiaru.

Edilul șef social democrat a amintim că anul trecut a fost finalizat proiectul de asfaltare a peste 8 kilometri de drumuri locale la nivelul comunei, în valoare de 8,4 milioane de lei. Finanţarea a fost asigurată prin Programul de Dezvoltare Locală (PNDL). Totodată, primarul Gheorhe Maghiaru a anunțat că mai are în derulare și proiectul privind „Alimentare cu apă/Canalizare vacuumatică, stație de epurare, localitățile Garoafa, Făurei, Precistanu, Bizighești și Putna-Seacă“, în valoare de 18,5 milioane de lei. Acest important proiect se află în faza de licitație.

 

Consiliul Județean Vrancea asfaltează DJ 205 P

Tot în beneficiul locuitorilor comunei Garoafa, Consiliul Județean Vrancea are în derulare proiectul de asfaltare și modernizare a drumului județean DJ 205P. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2017-2020. Investiția este împărțită în două loturi, respectiv Lotul 1 – „Modernizare DJ 205 P, sector intersecție DN2D – Putna – Ivăncești, km 0+000 – km 4+500, Lungime = 4,5 km, Comuna Bolotești, Județul Vrancea”, iar lotul 2 – „Modernizare DJ 205P sector Făurei – Garoafa – Precistanu, km 8+090 – km 10 + 990, km 11+000 – km 13+800, L=5,70 km, comuna Garoafa, județul Vrancea”.     Până în acest momernt au fost executate lucrări de refacere a stratului suport cu balast și piatră spartă, s-a turnat primul strat de asfalt pe sectorul Făurei – Garoafa – Precistanu, iar în prezent se lucrează la realizarea șanțurilor, a căilor de acces către gospodării și se toarnă asfalt pe sectorul Precistanu-Ferma Precistanu.

Primarul comunei Garoafa, Gheorghe Maghiaru, a declarat că această investiție este una dorită de toți locuitorii comunei sale și vine în completarea proiectelor de investiții locale. „Proiectul de reabilitare a DJ 205P sector Făurei – Garoafa – Precistanu, un drum  județean care va fi complet reabilitat de Consiliul Județean, este foarte important pentru locuitorii comunei Garoafa, care sunt beneficiari direcți ai acestei investiții în infrastructură. De altfel, toate proiectele pe care noi le derulăm în localitate, proiecte de investiții în infrastructura locală au devenit realitate cu sprijinul președintelui Marian Oprișan, căruia îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru comunitatea noastră în numele locuitorilor din Garoafa”, a precizat primarul Gheorghe Maghiaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?