Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Harghita: CJ a votat steagul secuiesc ca steag al județului


Consiliul Județean Harghita a votat vineri, cu majoritate de voturi, steagul secuiesc ca steag al județului, decizie pe care a mai luat-o și în 2009, și nu a fost de acord ca un simbol care să-i reprezinte pe români să fie prezent pe steag.
Proiectul de hotărâre, inițiat de președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a propus cinci variante de steag, prima dintre acestea fiind chiar steagul secuiesc, aprobat ca steag al județului Harghita în 2009. Pe celelalte patru variante se regăseau culorile albastru și auriu, de pe steagul secuiesc, și/sau simbolurile de pe acesta, respectiv luna și steaua cu opt raze.
La finalul ședinței, președintele Consiliului Județean, Borboly Csaba, inițiatorul hotărârii, a declarat presei că acest steag îi reprezintă pe toți locuitorii județului Harghita, la întrebările legate de faptul că românii nu se simt reprezentați de acest steag, răspunsul fiind invariabil același: ”A fost votat un steag cu majoritate de voturi care are simboluri care reprezintă toate comunitățile care trăiesc în județul Harghita”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?