Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Şcoala Gimnazială „Neculai Jechianu“ din Vrîncioaia va fi modernizată

Primăria Vrîncioaia va reabilita și moderniza școlile din localitate. În acest  sens, a fost scos la licitație proiectul de investiții privind reabilitarea, extinderea şi dotarea pentru autorizare sanitară de funcţionare a Şcolii Gimnaziale Neculai Jechianu, din localitate. Școala Generală cu clasele I-VIII din comuna Vrincioaia este formată din corp independent A cu parter și etaj, corp B format din parter, unde sunt săli de clasă, și corp C, format din parter și etaj, lipit de corpul B, dar fără comunicare directă între clădiri și care are destinația de internat.

Corpul A a fost realizat în anul 1965 și adăpostește 4 săli de clasă, spații de circulație, cancelaria, cameră materiale și bibliotecă. La această dată, clădirea este destul de bine întreținută, neprezentand degradări importante din punct de vedere structural. Are o suprafață construită este de 199,35mp, suprafața desfășurată este de 380,70 mp, iar suprafața utilă totală este de 319,66 mp.

„Cu toate că această clădire este bine întreținută, datorită vechimii sale, pardoselile existente în sălile de clasă și alte funcțiuni sunt foarte degradate. De asemenea, tâmplăria exterioară și cea interioară prezintă importante degradări. Trotuarele de protecție ale clădirii sunt măcinate de fenomenul de îngheț – dezgheț datorită faptului că nu există rigole pentru preluarea apelor pluviale provenite de pe terenul adiacent, s-au produs și anumite degradări la soclul clădirii. Clădirea nu dispune de grupuri sanitare. Se propune recompartimentarea spațiului ce în prezent are destinația de cancelarie de la parter în spațiu pentru grupuri sanitare pe sexe. Grupurile sanitare trebuiesc echipate și făcută instalația în totalitate“, se arată în documentele postate pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea totală estimată a investiției este de aproximativ 3 milioane de lei.

 

De reținut că Primăria Vrâncioaia are în derulare mai multe proiecte de investiții. Este vorba de construirea unui pod peste pârâul Leadova, în punctul „La Stan“ în satul Spineşti. Podul va asigura legătura între satul Spinești și Cătunul Motocești. Valoarea estimată a investiției este de 491 mii lei. Proiectul prevede construirea unui pod din beton armat, cu grinzi precomprimate, cu o singură deschidere de 11,00 m, amplasat peste pârâul Leadova. Suprastructura este alcătuită din grinzi precomprimate cu corzi aderente, iar infrastructura este realizată din 2 culei. Fundațiile se vor realiza în trepte de 1,50 m din blocuri masive de beton de clasă C 30/37.

Autoritățile locale din Vrâncioaia mai au în derulare proiectul de investiții privind construirea unui pod peste râul Putna, în sat Poiana. Valoarea investiției este estimată la peste 4,5 milioane de lei. Podul peste râul Putna are lungimea totală de 147,75 m, cu patru deschideri de 16,50 m fiecare, fiind echipat cu rampe de acces pe pod în lungime de 15,00 m pe partea stângă și 60,00 m pe partea dreaptă, având un carosabil de 5,00 m.

De asemenea, Primăria Vrîncioaia va demara anul acesta mai multe investiții  din care amintim lucrările la sistemul de canalizare, cu stație de epurare și rețea de canalizare din satul Poiana. Investiția este finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și a fost evaluată la circa 6,6 milioane lei. Pe lista lucrărilor care au semnate contractele de finanțare se află proiectele privind modernizare DC 72 – 3 milioane lei, pod peste râul Putna (satul Poiana) – 5,7 milioane lei, pod satul Spinești – 696 mii lei, pod „La Șerban”- 570 mii lei, pod „La Țâgma” Muncei – 745 mii lei. O altă investiție aflată în derulare este noul sediu al Primăriei Vrâncioaia. Va fi o clădire cu multe facilități pentru oamenii din comună. De asemenea, va avea și o sală pentru ateliere de lucru, deoarece se află amplasată lângă Observatorul seismologic din comună.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?