Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

FOTO! Controale mixte ale Poliției, DSVSA și Gărzii Forestiere; zeci de amenzi și bunuri confiscate

ACŢIUNE PENTRU COMBATEREA FAPTELOR ANTISOCIALE DIN SEGMENTUL STRADAL

În scopul creșterii eficienței și vizibilității activităților din competența Poliției Române, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, precum şi pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale din segmentul stradal, a faptelor ilicite de comerț și a celor din domeniul silviculturii, în cursul zilei de astăzi a fost organizată o acțiune preventiv – reactivă pe raza municipiului Adjud.

Astfel, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au acţionat împreună cu specialiști din cadrul D.S.V.S.A. Vrancea și ai Gărzii Forestiere Focșani.

Cu ocazia celor 15 controale efectuate în Piața agroalimentară din Adjud și în Oborul din Adjud, au fost verificate 112 autovehicule și legitimate 150 de persoane.

În urma acestor activități desfășurate, au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.720 de lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității totale de 17,068 m.c. material lemnos, precum și a altor bunuri. Valoarea totală a bunurilor confiscate este de 8.465,11 lei.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 90 alin. 1, lit. b, din Legea 84/1998.

Exemple:

Un bărbat, din comuna Homocea, a fost depistat în timp ce comercializa în afara târgului cinci viței neidentificați cu sigilii crotalii și fără documente sanitar-veterinare. Acesta a fost sancționat în conformitate cu H.G. nr. 984/2005, cu amendă în cuantum de 1.200 de lei.

Un bărbat, din com. Movilița și o femeie din comuna Sascut, jud. Bacău, au fost depistați în timp ce transportau în vederea comercializării furaje pentru animale, fără certificate de calitate ori documente sanitar-veterinare. Aceștia au fost sancționați conform H.G. nr. 984/2005, cu amendă în cuantum de câte 1.500 de lei.

În urma controalelor efectuate la două magazine de pe raza mun. Adjud, s-a constatat că erau oferite spre vânzare produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat. Ambele societăți au fost sancționate în conformitate cu Legea nr. 12/1990, cu amendă în cuantum de câte 10.000 de lei.

Un bărbat, din comuna Sascut, jud. Bacău, a fost depistat conducând un autoturism pe raza mun. Adjud, având o concentrație de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat în conformitate cu O.U.G. nr. 195/2002 rep., cu amendă în cuantum de 1.305 lei iar permisul de conducere i-a fost reținut.

În urma controlului efectuat la un punct de lucru de pe raza mun. Adjud, s-a constatat că administratorul nu a completat corespunzător registrul de intrări-ieșiri al materialelor lemnoase, precum și că a expediat cantitățile de 9,568 m.c. cherestea rășinoase și 7,50 m.c. lăturoaie rășinoase fără documente de însoțire.

Agentul economic a fost sancționat în conformitate cu art. 19, alin.1, lit.b și art. 21, lit. c din Lg. 171/2010 , cu amendă în cuantum de 5.000 lei. Totodată, s-au confiscat valoric cantitățile de material lemnos menționate mai sus, în valoare totală de 8245,11 lei.

Acțiunile polițiștilor în astfel de locuri, menite să  descurajeze comiterea de fapte antisociale, vor continua.

IPJ Vrancea, 29 martie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?