Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Discuții despre avantajele și dezavantajele utilizării computerului, la Școala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani

Elevii Școlii „Duiliu Zamfirescu” din Focșani au participat în săptămâna 22 februarie – 1 martie 2019 la o serie de activități educative extracurriculare prilejuite de evenimentele din această perioadă.

Astfel, luni, 25 februarie, sub îndrumarea prof. Iulia Prescornițoiu și a bibl. Gabriela Harea, elevii claselor gimnaziale au discutat despre Dragobete, au urmărit materiale video despre legenda și tradițiile legate de această sărbătoare a dragostei la români. De asemenea, aceștia au confecționat felicitări și au prezentat lucrări în limbile română și engleză despre mituri, obiceiuri și superstiții de Dragobete, zis și „Cap de primăvară”, dar și cu privire la „competiția” cu sărbătoarea mai mediatizată a iubirii, Valentine`s Day.

O altă activitate care s-a desfășurat la nivelul întregii școli, dar gradual, în funcție de vârsta și de nivelul de înțelegere al elevilor, a fost „Efectele ecranului asupra devenirii copiilor”. Elevii de la ciclul primar au aflat, cu ajutorul prof. înv. primar Anca Sava și Anca Adriana Ilie, despre ceea ce se poate întâmpla cu sănătatea lor fizică și emoțională dacă petrec prea mult timp în fața televizorului sau în compania jocurilor pe calculator. Elevii gimnaziști, îndrumați de prof. Pompilia Bărbosu, prof. Adriana Călin, prof. Nicoleta Cojocaru și prof. Daniela Sporea, au dezbătut avantajele și dezavantajele utilizării computerului și rețelelor de socializare, abordând și problema atât de actuală a bullying-ului în mediul online.

Vineri, 1 martie, în prima zi a primăverii calendaristice, bibliotecara Gabriela Harea a amintit micilor școlari de Ion Creangă, „cel mai frumos mărțișor” oferit vreodată românilor, făcând o scurtă trecere în revistă a vieții și activității literare a acestuia. În acest context, elevii clasei a IV-a B, coordonați de prof. înv. primar Daniela Gavrilă, au participat la un concurs prin care și-au etalat cunoștințele referitoare la marele scriitor român aniversat și la opera pe care ne-a lăsat-o moștenire.

„Activităţile educaționale extracurriculare sunt complementare celor tradiționale, de învăţare, realizate în clasă; ele urmăresc lărgirea şi adâncirea informaţiei, cultivă interesul pentru diferite ramuri ale ştiinţei, contribuie la folosirea timpului liber într-un mod plăcut şi util, modelând astfel armonios personalitatea elevului. Școala noastră este deschisă permanent spre acest tip de activitate care îmbracă cele mai variate forme, pornind de la clasicele serbări școlare, concursuri, cluburi de lectură sau de teatru, vizite și excursii tematice și mergând până la mai elaboratele ateliere de jurnalism școlar sau simpozioane cu caracter științific”, a subliniat prof. Petrică Moraru, directorul Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” Focșani.

A consemnat bibliotecar Gabriela Harea – Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?