Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Cei trei bărbați reținuți l-au urmărit pe Constantin Chiriță încă din 3 ianuarie! Procurorii vrânceni au făcut public felul în care au acționat inculpații

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea au făcut primele declarații oficiale în legătură cu cei trei bărbați reținuți în cazul asasinării afaceristului Constantin Chiriţă, zis “Telu”.

Unul dintre inculpați, Bogdan Ionuț Sprînceană, este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat, tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Un alt inculpat, Gheorghe Vasile Văscăuțanu, este cercetat pentru aceleași infracțiuni, cu excepția celei privind conducerea autovehiculului.

Marius Daniel Cruceanu este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de omor calificat și complicitate la tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată.

Din anchetă, a rezultat faptul că în perioada 3 ianuarie – 22 februarie a.c, inculpații au efectuat activități pentru a pregăti săvârșirea faptelor, în sensul că au achiziționat un autoturism de teren, căruia i-au schimbat culoarea, au montat o bară metalică de protecție în partea din față și plăcuțe cu număr fals de înmatriculare. Totodată, s-au interesat la cunoștințe din județ cu privire la programul victimei, ora la care pleacă de la locul de muncă spre casă, verificând traseul pe care victima urma să-l parcurgă.

În aceste condiții, în după amiaza zilei de 22 februarie, doi intre inculpați au venit în Focșani cu mașina de teren modificată, iar cel de-al treilea cu alt autoturism, scopul fiind de a le asigurarea primilor doi scăparea, în cazul în care se întâmpla ceva. Inculpații din mașina de teren au intrat în mod intenționat cu autoturismul în mașina victimei, apoi au coborât și au tras asupra victimei două focuri de armă, care i-au cauzat decesul. Inculpații au vrut să ia banii din mașina lui Constantin Chiriţă, dar au fugit de teamă să nu fie identificați de alți participanți la trafic. Ei au abandonat autoturismul de teren, după care au plecat la locul de întâlnire cu cel de-al treilea inculpat, care i-a preluat cu cealaltă mașină. Bărbații au încercat să iasă din țară, fiind prinși în vama Nădlac. După ce au fost reținuți de procurori, cei trei urmează să fie duși la instanță cu propunere de arestare preventivă.

În timpul cercetării la faţa locului, în maşina victimei, anchetatorii au găsit o sumă extrem de mare de bani. Este vorba de aproximativ 30 mii euro, 20 mii lire sterline şi câteva sute de mii de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?