Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Părintele Marin va fi înmormântat în spatele bisericii


   Trupul neînsuflețit al preotului Tudor Marin, ucis sâmbătă dimineața în Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” va fi îngropat în spatele lăcașului de cult unde a slujit din anul 1991. Dat fiind faptul că evenimentul este fără precedent și a zguduit întreaga comunitate din județ, familia a primit avize de la toate instituțiile implicate. Astfel, Primăria Focșani, Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, Direcția de Sănătate Publică Vrancea și Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și-au dat acordul pentru ca părintele Marin să fie înmormântat în apropierea bisericii unde și-a găsit sfârșitul. „A venit familia cu toată documentația necesară și a solicitat înmormântarea preotului în apropierea bisericii. Am fost de acord pentru că este un caz special”, ne-a declarat primarul Municipiului Focșani, Decebal Bacinschi.
   Avizul de la Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea a venit în urma unei derogări primite de la Ministerul Culturii. Biserica este un monument istoric, era nevoie de acest acord special și, în plus, se va ține cont de arhitectura zonei, la realizarea monumentului funerar. „La solicitarea familiei ne-am dat acordul pentru serviciul religios de înhumare în perimetrul monumentului istoric”, a afirmat directorul Direcției de Cultură, Florin Iliescu.
   Totuși, preoții susțin că părintele Marin ar trebui înmormântat în cimitir pentru ca mai târziu, când va deceda și preoteasa, să poată fi alături.
   Slujba de înmormântare, care va avea loc astăzi, va fi oficiată de un sobor de 50 de preoți.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?