Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Avocata suspectată de furt, suspendată din profesie


   Decanul Baroului Vrancea, avocatul Ioan Ioanovici, nu vrea să facă uitată povestea cu avocata care ar fi umblat după bani în poșeta altei colege. Dacă în urmă cu o zi decanul promitea anchetă internă, ieri, avocatul Ioanovici a făcut primul pas în aceea ce privește investigația cazului, printr-o ședință extraordinară a Consiliului Baroului Vrancea. În urma discuțiilor, s-a decis ca avocata suspectată de furt să fie suspendată din profesie până la clarificarea situației. „Am luat o decizie pe care am trimis-o la Comisia de Disciplină. Începând cu data de astăzi (n.r. ieri) avocata la care facem referire a fost suspendată din profesie. Comisia urmează să stabilească gravitatea faptei și să vină cu propuneri în ceea ce privește măsurile ce vor fi luate, la Consiliul Baroului. În calitate de decan, nu accept niciun fel de compromis, pentru niciun avocat. Pentru a profesa în acest domeniu este nevoie de calități deosebite, atât morale cât și de respectare în totalitate a legilor. Dacă nu deținem aceste calități, atunci nu avem ce căuta în această profesie”, a declarat avocatul Ioan Ioanovici, decanul Baroului Vrancea.
    Potrivit unor, surse, avocații s-ar fi plâns decanului și de alte fapte similare, care ar fi fost comise de un alt avocat, față de care nu dețin însă probe. În această privință, decanul a declarat că nu are nicio informare de la nicio instituție, nu s-a primit nicio sesizare și deci nu poate fi luată nicio măsură.
    Zenaida V., avocata care apare pe înregistrările video de la Tribunal părând să umble în geanta unei colege, spune că a fost o încurcătură. Mirela L., avocata care s-a trezit cu portofelul gol, spune că nu intenționează să depună plângere la organele de anchetă, considerând că „a fost o rătăcire”.   
 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?