Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Ratările, Irimuș și un pic arbitrii!

  • CSM Focșani 2007 – Potaissa Turda 21-26 (12-12)

Formații

CSM Focșani 2007: Tevzadze, Marocico – Ragea, Pătru – 3, Silviu Rotaru – 1 gol, Posa, Moisă, Hagiu, Miroiu – 2, Țuțu – 3, Hrimiuc – 4, Rață – 1, Eros – 2, Gramatic, Sladic – 5, Năstăsie.

Potaissa Turda: Irimuș, Iancu, Fleșer, Cântec – 2, Ionuț Rotaru – 2, Pop – 6, Thalmaier, Talaș – 1, Szopka, Ghiță – 4, Pavel – 1, Lazăr – 2, Savic, Szoke – 7, Pintoiu – 1, Ignat.

CSM Focșani 2007 a întâlnit, joi, 21 februarie, de la ora 18:30, în Sala Polivalentă puternica formație a Potaissei Turda pe care în turul campionatului Ligii Naționale o întrecuse acasă la ea. Pentru gazde existau premise să repete isprava din prima parte a competiției: veneau după formidabila prestație în urma căreia câștigaseră în fața Stelei București, avuseseră timp de odihnă pentru că săriseră peste meciul – amânat, cu CSM București din etapa a 18-a, aveau de partea lor un public senzațional! Iar începutul partidei le indica pe gazde în stare să se impună din nou în fața turdenilor. Au și condus cu 1-2 goluri până la 9-7, moment în care și-au intrat într-un ciudat rol arbitrii internaționali Bogdan Ștark și Romeo Ștefan. Atunci, turdenii au intrat în pasiv, arbitrii le-au arătat că au dreptul să facă cinci pase, ei au făcut șase după care au trimis mingea în poarta lui Shota Tevzadze.

Împotriva regulamentului, cei doi au validat golul și pentru că directorul tehnic al Focșaniului, profesorul Viorel Ciubotaru, a protestat, i-au dat cartonaș galben iar oaspeților le-au dat un nou atac, în urma căruia aceștia au dus scorul la 9-9! În pauză s-a intrat cu 12-12, scor mincinos, decis de cele două decizii aiuritoare date de arbitri. Aceiași arbitri i-au lăsat pe oaspeți să facă de mai multe ori pași în acțiuni după care au marcat. Este adevărat și că Ștark și Ștefan au acordat focșănenilor loviturile de la 7 metri pe care jocul le-a impus. Gazdele au înscris de două ori din lovituri de penalitate, însă au ratat alte cinci! Dacă mai adăugăm că au trimis de două ori mingea în barele porții oaspeților și că au risipit mai multe atacuri din situații de unu la unu cu imperialul Irimuș – în formă de senzație, avem explicația înfrângerii din meciul de joi seara cu Potaissa Turda.

În partea a doua a întâlnirii, CSM 2007 a condus o singură dată, cu 13-12, după care a avut un pasiv cu până la șase goluri, pe măsură ce jucătorii săi risipeau ocaziile de gol una după alta în timp ce adversarii înscriau.

În urma partidei cu Potaissa rămâne impresia că echipa Focșaniului a jucat bine, a construit și și-a creat multe situații din care ar fi trebuit să înscrie. Dar și că este nevoie să găsească soluții pentru o mai eficientă finalizare prin care să dea rost marilor eforturi din apărare, ca și din fața semicercului advers!

Până la Final Four, handbaliștii focșăneni pot să-și regăsească spiritul de luptă din meciul cu Steaua, să recapete încrederea în ceea ce știu și ce pot face în teren. Iar prima ocazie în acest sens o constituie meciul de duminică, 24 februarie, de la ora 17:30, când vor juca în sala Giulești din Capitală restanța cu CSM București din etapa a 18-a. Va fi un nou joc de mare dificultate în care, se cuvine spus, gazdele pornesc favorite.

Joi a fost ziua lui Shota Tevzadze, căruia galeria, spectatorii și întreaga echipă i-au cântat ”La mulți ani”, la finalul meciului în care portarul Focșaniului a apărat foarte bine! Tot joi și-a serbat ziua de naștere și unul dintre cei mai activi membri ai galeriei echipei de handbal, Ioan Ionașcu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?