Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Lansarea proiectului ”Creștere eficiență energetică pentru imobilul corp școală, inclusiv lucrări anexe, pentru Școala Gimnazială – Ion Basgan”

Comunicat de presă

    Data 22 februarie 2019

Lansarea proiectului ”Creștere eficiență energetică pentru imobilul corp școală, inclusiv lucrări anexe, pentru Școala Gimnazială – Ion Basgan”

 

Școala Gimnazială ”Ion Basgan” Focșani, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul ”Creștere eficiență energetică pentru imobilul corp școală, inclusiv lucrări anexe, pentru Școala Gimnazială – Ion Basgan”, cod SMIS 118570, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: ”Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiții 3.1: ”Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice”.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și a Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 6.333.298,22 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 6.089.745,30 lei.

Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice a clădirii Școlii Gimnaziale ”Ion Basgan”, prin aplicarea unor măsuri de creștere a eficienței energetice în vederea reducerii consumului de energie primară si a emisiilor de CO2, asigurând totodată îmbunătățirea confortului, sănătății și siguranței elevilor și personalului colegiului – beneficiari direcți ai investiției. Prin intervențiile aduse la clădiri se urmărește o bună utilizare și funcționare a spațiilor în vederea creșterii calității actului de învățământ precum economia de energie și creșterea standardului de funcționare a clădirilor.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. – reducerea cheltuielilor cu încălzirea pe perioada de iarnă;
  2. – reducerea costurilor cu climatizarea pe perioada de caniculă;
  3. – reducerea consumului de energie termică și electrică în cazul Școlii Gimnaziale ”Ion Basgan”;
  4. – creșterea numărului clădirilor publice cu o clasificare mai bună a consumului de energie în orașul Focșani prin sporirea eficienței energetice a clădirii Școală, aflată în administrarea Școlii Gimnaziale ”Ion Basgan”, la finalul implementării proiectului;
  5. – îmbunătățirea condițiilor de confort interior pentru angajații și elevii Scolii Gimnaziale ”Ion Basgan”, la finalul proiectului;
  6. – reducerea nivelului anual specific al gazelor cu efect de seră (echivalent tone/an CO2) cu un procent de minim 46 %, în urma investițiilor realizate.

Durata de implementare a proiectului este de 28 luni (01.06.2017-30.09.2019).

Informații suplimentare se pot obține la: telefon 0723163014, e-mail: basgansc@yahoo.co.uk

Dima Alina – Manager de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?