Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

SUA – DC Comics renunţă să publice o bandă desenată despre întoarcerea lui Iisus Hristos pe pământ şi supereroi

Editorul de benzi desenate DC Comics a renunţat să publice un album despre întoarcerea lui Iisus Hristos pe pământ şi colaborarea sa cu un super-erou, după ce o petiţie care îl acuză de blasfemie a strâns mai mult de 200.000 de semnături, relatează miercuri AFP. Benzile desenate, intitulate „A doua venire”, nu vor fi aduse în cele din urmă pe rafturi pe 6 martie de Vertigo, o filială a DC Comics, aşa cum fusese planificat iniţial.

Într-un interviu acordat site-ului Syfy Wire, autorul albumului, Mark Russell, a explicat că DC Comics i-a cerut să facă schimbări importante, pe care el le-a refuzat. El a atribuit această cerere petiţiei prin care s-a solicitat retragerea albumului, acuzat de „blasfemie”. Petiţia a strâns marţi peste 234.000 de semnături pe site-ul conservator CitizenGo. În „A Doua Venire”, Iisus Hristos este trimis înapoi pe pământ de Dumnezeu şi asociat cu super-eroul Sun-Man, care trebuie să-l ajute să devină dur.

Petiţia a fost lansată după publicarea, la începutul lunii ianuarie, a unor articole pe site-urile televiziunilor Fox News şi CBN (Christian Broadcasting Networkd), fondată de evanghelistul Pat Robertson. „‘A doua venire’ este mai aproape de o blasfemie decât de o poveste biblică”, a declarat Emily Jones, unul dintre producătorii CBN într-un articol din 8 ianuarie, în legătură cu seria ale cărei texte au fost scrise de Mark Russell şi ilustraţii realizate de Richard Pace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?