Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Comisari de la Protecția Consumatorilor, deghizați în clienți

Comisarii de la Protecția Consumatorilor vor putea să achiziționeze incognito bunuri sau servicii pentru a verifica dacă sunt respectate drepturile clienților sau dacă produsele sunt fabricate conform cerințelor. Noile reguli sunt cuprinse într-un proiect de act normativ pus în dezbatere publică  de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Proiectul ordonanței de urgență se întemeiază pe Regulamentul 2017/2394 al Parlamentului european și Consiliului privind cooperarea dintre autoritățile naționale însărcinate să asigure respectarea legislației în materie de protecție a consumatorului.

Conform noilor reguli, personalul de control de la Protecția Consumatorilor va putea să achiziționeze „bunuri sau servicii, în scopuri de testare, dacă este necesar sub o altă identitate, inclusiv de a le inspecta și de a le observa, studia, dezasambla sau testa în scopul de a detecta încălcări ale legislației și a de obține mijloace de probă”.

Alte propuneri vizează interzicerea practicilor din micile magazine și de a acorda restul sub orice altă formă decât acordarea de numerar. „Orice anunț privind vânzările cu preț redus, promoțional, outlet, soldări, fără a fi limitative, trebuie să specifice obligatoriu data de debut și data finalizării, precum și sortimentul de mărfuri supus vânzării cu preț redus în cazul în care această operațiune nu se referă la totalitatea produselor din structura de vânzare”, se mai arată în proiect, care vizează și sancțiuni mai aspre, mergând până la amenzi de 4% din cifra de afaceri și chiar interzicerea de a mai desfășura activități pentru o perioadă de trei ani.

2 COMENTARII

  1. Ma ma lasi !! Era o stire in urma cu 2-3 ani referitoare la reclamatia unui consumator vrancean facuta la OPC Vrancea privind calitatea unor prezervative cumparate dintr-o farmacie din Focsani.O reclamatie carea fiind instrumentata cu simt de raspundere de catre comisarii OPC a ajuns pe la Parchetul de pe langa judecatoria Botosani,municipiu de pe unde era producatorul.Dupa aprobarea minunatiilor de prevederi in cazul unor controale tematice pe linia calitatii unor astfel de produse,deghizat fiind inspectorul OPC procura un astfel de produs si acesta urmeaza sa fie supus procedurilor de testare,vor fi folosite fiinte vii sau femei gonflabile.

  2. Au hotarat sa modifice legislatia in sensul procurarii produselor sub o alta identittate tocmai acum cand in lume se expermenteaza cu succes functionarea magazinelor fara casier.Adica un container in care sunt o gama larga de produse pe care le achizitionezi prin formarea unui cod si plata electronica fara sa intalnesti persoane care reprezinta comerciantul. In astfel de cazuri pentru ce mai este necesar sa procuri produsele suspectate a fi neconforme sub o alt identitae sau sub identitate acoperita pentru a le testa in labolatoarele autorizate..Mult succes in raportarile viitoare ca sa va mentineti tonusul pentru aburirea celor care va platesc din contributiile lor bani pentru salarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?