Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Regizor taiwanez, inculpat pentru agresiune sexuală

Doze Niu, un regizor taiwanez cunoscut pentru blockbustere sale, a fost acuzat de agresiune sexuală de o fostă angajată care a lucrat la cel mai recent film al cineastului, ‘Pao Ma’, informează vineri Parchetul, citat de AFP. Într-un comunicat al Parchetului din Taipei, Doze Niu este acuzat că nu şi-a asumat responsabilitatea, „minimalizându-şi rolul şi insinuând că femeia este parţial vinovată”. Regizorul riscă până la 10 ani de închisoare în caz de condamnare. Presupusa agresiune ar fi avut loc la 24 noiembrie, la domiciliul regizorului din Taipei, după plecarea altor invitaţi. O prietenă a condus-o pe victimă la spital, înainte ca aceasta să depună plângere.

Doze Niu a negat acuzaţiile în decembrie, subliniind că „va face tot posibilul pentru a coopera la această anchetă”. „Dar există deja o judecată a opiniei publice în care sunt condamnat la moarte. Doze Niu este mort”, a precizat el. Cunoscut pentru blockbusterele sale, Doze Niu este fiul unui fost actor devenit regizor. El a devenit celebru în 2010 cu filmul ‘Monga’, laureat cu două premii Golden Horse, trofeele cinematografiei taiwaneze. Filmul a avut încasări de 59,32 de milioane de dolari taiwanezi (1,7 milioane de euro) la doar o săptămână de la lansarea în cinematografe.

Regizorul a intrat în atenţia publică în 2014, când a primit o condamnare cu suspendare şi a fost amendat după ce l-ar fi însoţit, fără să fie autorizat în acest sens, pe un fotograf chinez la o bază navală taiwaneză, pentru a culege material pentru filmul său ‘Paradise in service’. Taiwanul interzice accesul cetăţenilor chinezi în infrastructurile sale militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?