Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Acuzații GRAVE ale unui părinte la adresa unor educatoare de la Grădinița 18 Focșani; ISJ: nu se confirmă cele acuzate de tată

Tatăl unei fetițe, care frecventează cursurile Grădiniței cu program Prelungit Nr.18 din Focșani, susține că una dintre educatoarele fiicei sale s-a purtat urât cu aceasta. George Mitu este tatăl unei fetițe de 6 ani și susține că una dintre educatoare ar fi bruscat-o pe copilă pe motiv că nu ar fi așezat scaunul așa cum trebuie, după ce s-a ridicat. Potrivit tatălui fetiței, micuța a acuzat dureri mari la mână, motiv pentru care a dus-o Spitalul Județean, unde un medic a diagnosticat-o cu ”contuzie minoră braț”. ”Eu am mai avut o fetiță aici, în grădiniță, au mai fost probleme. Am vorbit cu doamna directoare, care m-a înțeles și a mutat-o la altă grupă, numai că ele sunt prietene între ele și se răzbună pe copil. Ultima dată când am ajuns la grădiniță, Maria mi-a spus că doamna a strâns-o de mână foarte tare fiindcă nu a așezat scaunul drept după ce s-a ridicat. Ieri (joi-n.r.) a plâns toată ziua, că nu o poate mișca. Pentru faptul că eu am îndrăznit să le spun ce se întâmplă, s-au unit între ele și se poartă urât cu ea. Se uită cum copiii îi turnau ciorbă în cap. Eu încerc să îmi feresc copiii de rele cum pot! Nu vă ascund că am sponsorizat cu cearceafuri de 1900 de lei grădinița, dar nici un gram de recunoștință. Când am fost la doamna directoare, aceasta a fost înțelegătoare și a mutat-o de la o clasă la alta, tot să fie bine. (…) Ele sunt puține și se acoperă între ele, de asta am sesizat și la Direcția Copilului și la dumneavoastră, la ziar. Când am întrebat-o pe cealaltă educatoare ce s-a întâmplat de plânge Maria și spune că doamna a strâns-o foarte tare de mână, a fost foarte revoltată (…). A sunat-o în schimb pe inspectoare, care a și venit în 5 minute. Doamna Chirtoc a fost foarte amabilă cu mine și m-a ascultat. Mi-a promis că va lua măsuri, că o să urmărească situația”, spune George Mitu.

Acesta susține că, în mai multe situații, fetițele sale au avut de suferit la  grădiniță. ”Mi-au marginalizat fetița, pe cea mare au călcat-o pe picior până i-a căzut unghia. Totul pentru că le-am sesizat că la ziua Mariei nu a desfăcut tortul după masa de prânz, să se bucure și ea de ziua ei, l-au dat la plecare, la 4. A bătut-o un copil în vestiar, iar ele stau și beau cafele. În loc să îi educe pe copii, își bat joc. Trăiesc cu speranța că mai sunt părinți care vor lua atitudine și nu se alintă pe lângă educatoare de frica lor! Toți copiii au jucării de acasă, a mea nu are voie, i-a smuncit-o din mână! Să știți că doamna directoare e o femeie de treabă și m-a înțeles mereu, dar nu are ce le face că au relații. Eu mi-aș dori să îmi lase copilul în pace. Educatoarea trebuie să aibă un alt temperament în fața copiilor! Vreau să nu mai pățească nici un copil ce a pățit copilul meu. Mi s-a spus să îi spun să bată și ea, dar nu pot să fac asta, ce facem cu cei 7 ani de acasă? Mi-au mai spus să nu merg la ziar fiindcă se strică reputația grădiniței, dar să vadă un oraș întreg ce oameni lucrează la Grădinița 18! O să merg și la un avocat să văd ce se poate face…”, a adăugat tatăl fetiței.

Conducerea unității de învățământ nu a putut fi contactată, directoarea unității fiind în concediu medical. Monitorul de Vrancea așteaptă, totuși, un punct de vedere de la aceasta. Inspectorul pentru învăţământul preşcolar Amalia Chirtoc spune că situația reclamată de tată nu se confirmă. „Noi am fost în grădiniță și nu se confirmă cele acuzate de tată. Am vorbit și cu fetița și era bine. O să urmărim în continuare situația”, a spus inspectorul școlar Amalia Chirtoc.

De la Protecția Copilului ni s-a spus că nu a fost depusă nicio plângere cu privire la acest caz.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?