Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Gata vacanța! Preșcolarii și elevii se întorc la școală pentru… trei săptămâni

Elevii și preșcolarii revin astăzi la școală după trei săptămâni în care s-au bucurat de vacanța de iarnă. Potrivit calendarului anului școlar 2018-2019, elevii vor avea trei săptămâni de cursuri, timp în care își vor definitiva situația școlară din primul semestru, pentru că pe 1 februarie acesta se încheie și urmează vacanța intersemestrială, în intervalul 2-10 februarie. Până la vacanța intersemestrială, elevii și cadrele didactice se vor mai bucura de o zi națională liberă, pe 24 Ianuarie. Cum, în acest an, 24 ianuarie cade într-o zi de joi, este posibil ca Guvernul României să declare liberă și ziua de vineri, astfel încât toată lumea să se mai poată bucura de o minivacanță.

Primul semestru cuprinde 18 săptămâni, din 10 septembrie până în 2 februarie. Semestrul al doilea are 16 săptămâni, începe din 10 februarie până pe 15 iunie. Vacanţa de primăvară este în perioada 20 aprilie – 5 mai, Paștele ortodox fiind sărbătorit anul acesta pe 28 aprilie.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019. Programul naţional ”Şcoala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor. Desfăşurarea programului ”Şcoala altfel” nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale. Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului. Din cutuma anilor trecuți, cele mai multe școli au ales să programeze această săptămână de activități diferite, ori în toamnă, în perioada vacanței celor mici, pentru că s-a dovedit că după opt săptămâni de școală intervine cel mai ridicat punct de oboseală pe curba efortului, sau legată de vacanța de primăvară.

Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se vor organiza, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific.

Elevii și profesorii vor mai beneficia de câteva zile libere pe parcursul anului școlar, cum ar fi 1 mai (miercuri), a doua zi de Rusalii sau ziua copilului, 1 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?