Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Noi compartimente și cabinete medicale la Spitalul Militar din Focșani, printre care și Ginecologie

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani a primit aprobare din partea Ministerului Sănătății și a Ministerului Apărării Naționale pentru înființarea unor cabinete și compartimente noi.

Potrivit comandantului unității, colonel Sorin Ivan, începând cu data de 1 martie anul acesta „este creată baza legală, în temeiul căreia vor fi întreprinse ulterior demersurile necesare pentru încadrare cu personal, dotare cu aparatură și asigurare de condiții de lucru pentru compartimente în următoarele specialități: Gastroenterologie cu un număr de șapte paturi, Ginecologie cu un număr de cinci paturi, Pneumologie cu un număr de șapte paturi și Reumatologie cu cinci paturi”. Numărul de paturi al Spitalului Militar nu va crește, ci va avea loc o redistribuire, efectuată în baza unei analize pentru dezvoltarea serviciilor medicale.

De asemenea, Spitalul Militar a primit aprobarea ca de la 1 martie, anul acesta, să înființeze în cadrul Ambulatoriului, cabinete medicale în următoarele specialități: Gastroenterologie, Cardiologie, Dermato-Venerologie, Neurologie, Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice. „Se urmărește astfel ca în Ambulatoriu să existe servicii medicale care să aibă corespondent în secțiile și compartimentele medicale și nu numai”, a precizat colonelul Sorin Ivan.

Tot începând de la data de 1 martie a acestui an, unitatea va dispune de un număr mai mare de posturi de medici pe diferite specialități medicale și anume: Chirurgie generală, ATI, Medicină de urgență,  Dermato-Venerologie, Reumatologie, Endocrinologie, Neurologie, Oftalmologie, Cardiologie, Urologie, Recuperare și balneofizioterapie, Medicină de laborator, Radiologie, Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

În ultimele luni ale anului trecut, Spitalul militar a încadrat medici pe mai multe specialități, din personalul medical al unității făcând acum parte următorii: medic specialist radiolog dr. Simona Nechita, medic specialist medicină de laborator dr. Alice Făinoiu și medic specialist Chirurgie generală Ghiocel Răileanu.

Pe parcursul anului trecut, conducerea Spitalului Militar a reabilitat și dotat cu aparatură medicală modernă mai multe secții și compartimente. „Secția ATI a fost dotată cu aparatură modernă în întregime. S-a urmărit ca în fiecare din compartimentele existente în spital, condițiile desfășurării activităților medicale să fie optime”, ne-a declarat comandantul Spitalului Militar, colonel Sorin Ivan.

Potrivit acestuia, dintre cele mai importante achiziții, în ceea ce privește aparatura medicală, pot fi menționate următoarele: trusa de instrumentar Chirurgie FESS cu terminale, microscop operator, sistem de încălzire pentru pacienți, litotritor pneumatic endo-uretral, litotritor mecanic endo-vezical tip Punch, motor chirurgical ortopedie pentru oase mici, brancard mobil cu element pentru transfer lateral al bolnavilor, masă consultații chirurgicale, electrocauter bipolar, lampă de examinare chirurgie, dispozitiv de testare igiena mâinilor, cinci paturi mecanice, 12 rampe de oxigen cu accesorii, defibrilator manual, aparat drenaj limfatic, aparat pentru elongații cervicale și lombare, dermatoscop cu accesorii, radio-cauter cu accesorii, Doppler vascular portabil, turn chirurgie laparoscopică-artroscopie-ORL cu terminale, masă de chirurgie radio-transparentă, electrocauter cu măsuță, lampă sală de operații, masă examinare ginecologie, containere sterilizare cu accesorii de diferite tipuri, biomicroscop, oftalmoscop, echograf cu 2 sonde (convexă și endocavitară), șapte monitoare funcții vitale, sonde echograf cardio și abdominale, mașină de spălat și dezinfectat endoscoape, analizor automat pentru coagulare.

 

Ordin de începere a lucrărilor de reabilitare și consolidare generală

 

Anul acesta, cel mai probabil în primăvară, conducerea Spitalului Militar Focșani va da ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare și consolidare generală a unității. Acest obiectiv de investiții vizează: lucrări de consolidare și reabilitare la pavilionul spital; ascensoare de persoane în pavilionul spital; lucrări de reabilitare la pavilionul punct termic și hidrofor; lucrări de  reabilitare la pavilionul bloc alimentar și spălătorie; reabilitare şi extindere reţea de canalizare, reabilitarea reţelelor de apă, termice şi electrice; asigurarea unei surse de apă independente – puţ forat şi rezervor 200 mc; refacerea trotuarelor, aleilor şi a îmbrăcăminţii asfaltice a reţelei carosabile din incinta spitalului. Termenul de finalizare a lucrărilor este anul 2022.   Antreprenorul general al acestui obiectiv de investiții este Asocierea  SC Euromateria S.R.L. (lider) – Pressina Construzioni S.P.A. – S&M Expert Project S.R.L. „După semnarea contractului de execuție lucrări, din 12 noiembrie 2018, spitalul este în etapa de întocmire a proiectului de execuție lucrări de către firma din cadrul asocierii de firme care a câștigat acest contract. Termenul de execuție al proiectului este în apropierea datei de 21 martie 2019. În această perioadă de timp, în vederea asigurării condițiilor pentru darea ordinului de începere a lucrărilor, unitatea a amenajat platforma pe care vor fi instalate mai multe module medicale (tip containere), cu dotările corespunzătoare cabinetelor medicale în care vor fi relocate cabintele medicale din actualul amplasament, pentru deschiderea frontului de lucru conform proiectului. În prima fază vom avea 16 module medicale, urmând a se procura în completare, în funcție de nevoi. Lucrarea de consolidare și reabilitare a spitalului se derulează pe o perioadă de patru ani, având o valoare de 47.469.910 lei cu TVA”, a mai declarat comandantul Spitalului Militar, colonel Sorin Ivan.

Sursa foto: www.smufocsani.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?