Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Șoferi băuți, trimiși în judecată de procurori; unul dintre ei a intrat cu mașina în gardul unei case

Mai mulți conducători auto au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Unul dintre șoferi este din satul Bizighești, comuna Garoafa. Procurorii arată în rechizitoriu că la data de 15 iulie 2018, acesta a condus un autoturism pe raza comunei Garoafa, băut fiind. El a fost oprit în trafic și pentru că mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul a fost de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost dus la spital pentru probe de sânge, aici ieșindu-i o alcoolemie de 1,20 grame la mie alcool pur în sânge la prima probă și 1,05 grame la mie alcool pur în sânge la cea de-a doua probă.

La audieri, bărbatul a recunoscut fapta. A spus că a fost la pescuit, iar în după-amiaza zilei de 15 iulie s-a întâlnit cu un prieten și au consumat împreună 2,5 litri de bere. Bărbatul a explicat că în jurul orei 22.00 a fost sunat de fiica sa, care i-a spus să vină acasă pentru că mamei sale, respectiv soției inculpatului este rău. Șoferul a precizat că întrucât nu a avut la dispoziție un alt mijloc de transport și nici nu a găsit pe nimeni care să conducă în locul său, s-a urcat el la volanul mașinii și a plecat spre casă, scopul fiind acela de a-și duce soția la o unitate medicală. Potrivit unor surse, numele inculpatului mai apare și într-un alt dosar, aflat pe rolul instanței.

Un alt șofer trimis în judecată are 26 de ani și este din Nereju. Acesta, la data de 4 iunie 2018, a condus un autoturism prin satul Petrești, comuna Vînători, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. El conducea un BMW în momentul în care a fost oprit în trafic de polițiști. La testarea cu aparatul alcooltest rezultatul a fost de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au dus apoi pe șofer la spital pentru probe de sânge, probe care au indicat o alcoolemie de 1,30 grame la mie alcool pur în sânge. La spital, șoferul a refuzat să-i fie recoltată și cea de-a doua probă de sânge. El a declarat că a a consumat bere la o stație peco din Focșani și apoi a plecat împreună cu alte două persoane către Crângul Petrești pentru a se plimba. A adăugat că în timp ce se deplasa către Focșani, dinspre Petrești, a fost oprit de poliție și testat cu aparatul alcooltest.

Cel de-al treilea bărbat trimis în judecată pentru o infracțiune la regimul rutier are 39 de ani și este din Jorăști, comuna Vînători. Procurorii arată în rechizitoriu că la data de 16 august 2018, acesta a condus un autoturism Audi pe un drum din comuna Biliești, deși băuse bine înainte.

Bărbatul a fost testat după ce a provocat un accident rutier, intrând cu mașina în porțile de acces în curtea unei locuințe. După impact, mașina a luat foc, iar cel care a sunat la 112 a fost proprietarul casei. În momentul în care au ajuns la locul accidentului, polițiștii l-au găsit acolo pe șoferul implicat în evenimentul rutier. Astfel, el a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, șoferul a ajuns la spital și i s-au recoltat două probe de sânge. Rezultatul a fost de 1,70 grame la mie alcool pur în sânge, respectiv 1,55 grame la mie alcool pur în sânge. Șoferul a recunoscut fapta și a declarat că, anterior evenimentului, a consumat împreună cu un alt bărbat 5-6 pahare de vin. Ulterior, a fost rugat de amicul de pahar să-l ducă acasă, lucru pe care inculpatul l-a făcut chiar dacă era băut. A adăugat că în comuna Biliești, într-o curbă, a pierdut controlului volanului, mașina a intrat în derapaj și a intrat în coliziune cu gardul unei locuințe, iar în momentul impactului mașina a luat foc. Prietenul de pahar al inculpatului a spus, la audieri, că acesta din urmă s-a oferit să-l ducă acasă, întrucât el fusese anunțat de mama sa că tatălui său îi este rău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?