Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

VIDEO: Imagini reale ale dezastrului feroviar de la Buizingen au fost folosite fără autorizaţie de Netflix într-un thriller

Imagini reale ale dezastrului feroviar de la Buizingen, Belgia, apar într-un film de groază produs de Netflix, ”Death Note”, scrie joi De Standaard, preluat de sudinfo.be şi lesoir.be. Operatorul căilor ferate belgiene (SNCB/NMBS) nu a avut cunoştinţă de acest lucru şi a deplâns utilizarea imaginilor ca fiind ”lipsită de respect”. O vedere din aer arată deraierea unui tren şi daunele înconjurătoare cauzate de accident într-un jurnal TV fictiv. Echipele de intervenţie, recunoscute graţie vestelor lor galbene, se agită. Imaginile sunt foarte realiste şi aceasta pentru simplul motiv că sunt o mărturie a catastrofei de la Buizingen, în Brabantul Flamand (provincie din regiunea Flandra), produsă la 15 februarie 2010. În acea zi, un tren care plecase din Leuven cu destinaţia Braine-le-Comte a lovit un alt tren, provocând moartea a 19 oameni şi rănind alte 310 persoane. Aceste imagini au putut fi cumpărate sau utilizate fără autorizaţie prealabilă, scrie De Standaard.

În thrillerul Netflix, un prezentator citeşte o ştire despre cinci membri ai unui cartel de droguri care s-au aruncat sub roţile unui tren. Imaginile aeriene ale dezastrului de la Buizingen sunt folosite pentru a ilustra acest lucru. „Deplângem utilizarea acestor imagini, complet scoase din context”, a spus operatorul căilor ferate belgiene, indicând că examinează posibilitatea de a lua măsuri împotriva serviciului de streaming online american. „Acest lucru arată lipsă de respect pentru victime şi rudele lor”. „Va trebui să răspundem. Nu a fost solicitată permisiunea noastră. Este nevoie într-adevăr de un răspuns, din respect pentru victimele dezastrului feroviar şi pentru toţi cei implicaţi, personalul din transportul feroviar şi membrii echipelor de intervenţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dimitri Temmerman, citat de Radioteleviziunea belgiană de limbă flamandă VRT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?