Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Competiția generată de o revistă – Cupa Vranșah!

          Cupa Vranșah, încheiată duminică, 16 decembrie, la Sala Polivalentă din Focșani și organizată de CSM Focșani 2007 și CS Olimp Șah Focșani, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea, are ca suport moral prima publicație de specialitate apărută în județ.

Este vorba despre revista Vranșah, despre care unul dintre promotorii mișcării șahiste vrâncene și instructor de șah, Anton Soare a declarat la finalul competiției: ”Denumirea acestei întreceri șahiste este legată de publicația cu specific șahist denumită Vranșah, aceasta fiind lansată în format tipărit pe 24 ianuarie 2005 cu ocazia unui concurs de șah desfășurat la CN Unirea din Focșani. În anii următori Vranșah apare doar în format online continuând să reflecte în mod cât mai fidel performanțele la zi sau din trecut ale șahiștilor din Vrancea dar și de a menționa unele aspecte ce țin de realizările din domeniul cultural al comunității locale”.

          Mihai Strîmbu, instructor de șah, a adăugat: ”Vranșah a luat naștere la inițiativa domnului Anton Soare, el fiind sprijinit de-a lungul timpului în realizarea articolelor în special de Mihai Strîmbu, Neculai Badiu, Eugen Găureanu, Cătălin Silvestru, Șandru Fănel, Teodoru Iliescu precum și de mulți alții”.

          Maestrul FIDE Cătălin-Lucian Pătrașcu, cel mai bun jucător de șah din Vrancea în acest moment, campion național individual de juniori U18 în anul 2017 și care a ocupat locul I la grupa open a Cupei Vranșah din acest an a ținut să pecizeze: „Am participat la ediția aceasta a Cupei Vranșah, gândindu-mă la primii mei pași făcuți în lumea șahistă, când prima revista de șah pe care am citit-o a fost chiar revista Vranșah. Aceasta mi-a fost înmânată de regretatul instructor de șah și candidat de maestru Nicolae Badiu. Pot spune ca ediția de anul acesta a fost o reușită atât pentru mine pe plan șahist reușind să obțin locul I, cât și ca manifestare sportivă în general deoarece totul a fost la cote ridicate începând cu organizarea, nivelul ridicat al competiției, dar și atmosfera de concurs”.

          Cupa Vranșaheste cuprinsă în calendarul județean șahist pe anul 2018.

Organizarea și arbitrajul au fost asigurate deMihai Strîmbu și Anton Soare.   Acest concurs a fost ultimul din cele 33 din acest an la care jucătorii de șah legitimați sau de perspectivă, care se antrenează în cadrul organizatoric larg oferit de către CSM Focșani 2007, au participat cu rezultate notabile.

 

Mihai STRÎMBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?