Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Un rinocer dintr-o specie rară s-a întors în Nepal după ce fusese dus de viituri până în India

Un rinocer dintr-o specie pe cale de dispariţie dus de viituri anul trecut până în India a fost returnat parcului naţional din Nepal care îl găzduia, informează DPA. Oficialii au descoperit duminică rinocerul – o femelă în vârstă de circa 20 de ani – în apropierea unei zone protejate din statul indian Bihar şi l-au tranchilizat, a declarat Bed Kumar Dhakal, directorul Parcului Naţional Chitwan din sudul Nepalului. „Ulterior, am transportat-o cu un camion şi după ce a fost adusă pe malul râului Narayani, am pus-o într-o barcă de lemn şi i-am dat drumul în parc”, a explicat el. La operaţiune au participat 35 de experţi în fauna sălbatică şi sute de localnici, a adăugat acesta.

Potrivit lui Dhakal, acest caz ridică la 11 numărul de rinoceri aduşi înapoi în Nepal, după ce fuseseră luaţi de ape şi duşi până în zona indiană a graniţei, după inundaţiile devastatoare din 2017. Potrivit acestuia, există planuri pentru a aduce înapoi încă doi rinoceri aflaţi în aceeaşi situaţie.

Cu o populaţie de rinoceri ajunsă în prezent la 645 de exemplare, Nepalul şi-a câştigat aprecierea activiştilor pentru drepturile animalelor, după ce autorităţile au depus eforturi pentru dublarea numărului acestora, grav afectat de braconaj, în timpul celor 10 ani în care ţara s-a aflat în război civil (1996-2006).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?