Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Oamenii care păstrează cranii în case şi le aduc ofrande Mediafax


„Ziua Craniului”, o tradiție ciudată în care oamenii aduc ofrande craniilor unor persoane necunoscute, are loc în fiecare an în Bolivia. Oamenii din La Paz sărbătoresc „Ziua Craniului” aducând mâncare, alcool și țigări ca ofrandă unor cranii ale persoanelor necunoscute, pentru a le mulțumi morților pentru protecție. Oamenii care participă la ritual chiar împodobesc craniile cu flori sau pălării. Ritualul, care este un amestec între credințele păgâne și tradițiile catolice, stârnește nemulțumirea reprezentanților bisericii.
Credințele antice spun că oamenii au șapte suflete, iar unul dintre ele rămâne cu craniul și are puterea de a vizita oamenii în vis, de a vindeca și a de a oferi protecție. Oamenii păstrează craniile în case, le dau nume și le păstrează în cutii de sticlă sau chiar în altare speciale.
Pentru „Ziua Craniului”, oamenii le înfrumusețează și le duc la capela din cimitirul principal al capitalei boliviene. Luisa Perez, care a adus la cimitir craniul care a stat în casa ei 24 de ani, a declarat că acesta a avut grijă de familie și a alungat hoții. Preotul Jaime Fernandez a refuzat să binecuvânteze craniile, însă la insistențele celor care cred în puterea acestora, a spus o rugăciune pentru ca sufletele lor să se odihnească. „Oamenii nu ar trebui să aducă craniile la biserică. Nu ar trebui să le scoată din morminte. Ar trebui să le lase în pace”, a spus preotul.
Credința în cranii este prezentă la oamenii din cartierele sărace și prin-tre migranți, dar nu este populară printre cei din clasa mijlocie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?