Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Premium Porc organizează cea mai mare pomană a porcului din România în Piața Unirii din Focșani

Premium Porc Group organizează, sâmbătă, de la ora 15, cea mai mare pomană a porcului din România în Piața Unirii din Focșani. Va fi cea de-a V-a ediție a ”Ziua Porcului Ignat”, evenimentul organizat de Premium Porc Group, al doilea mare producător de carne de porc din România. Participanții sunt invitați să participe la concursul „Oda Porcului”, unde cele mai ingenioase și creative poezii vor fi premiate cu câte o jumătate de carcasă de porc. Anul acesta sunt pregătite 10 jumătăți de porc pentru a fi oferite drept premii iar primele 250 de persoane sosite în Piaţa Unirii vor primi căni personalizate. Organizatorii promit însă că surprizele vor continua pe tot parcursul zilei.

Prin organizarea acestui eveniment cei de la Premium Porc doresc să aducă o replică obiceiurilor românești legate de sărbătorile de iarnă. Astfel, ca în fiecare an, se respectă tradiția pârlitul porcului, așa cum se obisnuiește în orice gospodărie.

Ca și în edițiile anterioare, și în acest an, în Piața Unirii va fi pregătită cea mai mare pomană a porcului, în cel mai mare ceaun, cu o capacitate de 1 tonă. Vrâncenii sunt așteptați să deguste preparatele culinare, șorici și să se încălzeasca cu o cană de vin fiert. Pentru persoanele care țin post, va fi pregatită fasole la ceaun. La ediția din acest an, atmosfera va fi însuflețită de membrii Ansamblului folcloric „Busuiocul” din Bacău. Pe scena din Piața Unirii se vor afla soliști, instrumentiști și dansatori de seamă care vor oferi publicului un moment artistic special, de folclor românesc autentic. Organizăm cu mândrie acest eveniment de 5 ani și suntem bucuroși să susținem conservarea tradițiilor strămoșești. Anul acesta așteptăm peste 1000 de participanți atât din Vrancea, dar și din județele vecine. Iar pentru că în edițiile precedente, concursul de versuri în cinstea porcului s-a bucurat de un real succes, anul acesta punem la bătaie 10 jumătăți de porc celor mai inovative poezii, au spus reprezentanții grupului Premium Porc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?