Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Şahiştii, mutaţi lângă lacul din Grădina Publică


Lucrările la Piața Unirii au avansat destul de mult în ultima perioadă, astfel că acum putem vorbim de câteva modificări care vor fi puse în aplicare în Gră-dina Publică. În primul rând, platforma pe care șahiștii își petreceau după-amiezile va fi mutată pe malul lacului, a cărui amenajare este aproape gata. Pe fostul loc al șahiștilor vor fi amenajate câteva puncte destinate destinderii focșănenilor, iar aleile vor fi acoperite cu pietricele albe de granit. Viceprimarul Bogdan Matișan se arată mulțumit de stadiul lucrărilor și susține că în fiecare seară, după program, trece prin Piața Unirii pentru a observa stadiul lucrărilor și calitatea acestora. De curând, a fost recepționat și gardul de pe marginea străzii reabilitate, respectiv strada Mihail Kogălniceanu. „Am recepționat zilele trecute gardul. Acolo unde am găsit neconformități am dispus refacerea în câteva zile”, ne-a declarat Bogdan Matișan.
În această săptămână este programată și recepția parcării din fața Casei de Cultură care, după amplasarea gardului de pe margine, va fi gata în totalitate, dar și monumentul din centrul Pieței Unirii. În prezent, se lucrează la Bulevardul Unirii, care va fi acoperit de piatră cubică, la Cinematograful Balada, la pergola care va acoperi trotuarul din fața spațiilor co-merciale, dar și la Grădina Publică. Săptămâna trecută au fost recepționate obiective precum Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”, situl arheologic și muzeul.
Focșănenii care trec prin Piața Unirii spun clar că acum centrul municipiului arată mai bine, cu toate că mai sunt probleme la plăcile de bazalt care acoperă platoul Pieței. Conform termenului dat de Ministerul Dezvoltării, obiectivul de investiții „Reca-lificare urbană perimetru istoric Piața Unirii și Grădina Publică Focșani” ar trebui dat în folosință la finele lunii octombrie a acestui an.
Proiectul a început în anul 2008, iar durata inițială de execuție a fost stabilită la 18 luni. Din cauza întârzierilor, termenul final de execuție a ajuns la 37 de luni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?