Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Mausoleul Mărășești realizat din dopurile PET-urilor colectate de elevii Liceului “Eremia Grigorescu”

Sub sloganul „Fără plastic e fantastic!”, la Liceul Tehnologic “Eremia Grigorescu” Mărăşeşti s-a derulat campania “Dopuri pentru o cauză”, campanie coordonată de către prof. Zota Maria Magdalena şi pusă în aplicare de echipa “Cutezătorii“, formată din elevii: Stamatin Daniel (clasa a V-a A), Ionel Daniela (clasa a VI-a A), Costache Miruna, Pavel Richardo şi Sîrbu George (clasa a VII-a A), Dogaru Andreea şi Niţu Denisa (clasa a VIII-a A). Campania ecologică s-a adresat în special celor mai tineri elevi ai Liceului Tehnologic “Eremia Grigorescu”, elevii din ciclul gimnazial, având ca obiectiv principal marcarea Centenarului printr-o activitate practică inedită: realizarea unei opere de artă  reprezentative pentru oraşul Mărăşeşti. Astfel, „Cutezătorii” şi-au propus realizarea unui „tablou” din dopurile PET-urilor colectate, „tablou” care să redea cât mai fidel Mausoleul Eroilor Neamului de la Mărăşeşti.

Membrii echipei ”Cutezătorii” de la Liceul Tehnologic “Eremia Grigorescu” Mărășești au dorit să demonstreze că stă în puterea tinerei generaţii de a schimba mediul poluat într-un mediu curat și că se poate realiza ceva frumos, inedit şi spectaculos din PET-urile pe care le aruncă de obicei populaţia.

 Elevi, părinţi, profesori şi personalul auxiliar, membri ai comunităţii locale din Mărăşeşti, Focşani şi chiar din judeţul Galaţi, au răspuns pozitiv şi au participat la campania demarată de „Cutezători”, campanie de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile şi mai ales a celor de tip PET, care, din păcate, nu sunt biodegradabile, acestea poluând mediul înconjurător într-un ritm alarmant.

Mobilizarea iniţiată de echipa „Cutezătorii” s-a bucurat de un succes neaşteptat, dovedind astfel că gesturile mici schimbă lumea şi că împreună şi uniţi putem realiza lucruri deosebite, adevărate opere de artă.

Astfel, „Cutezătorii” au reuşit colectarea a peste 4000 de dopuri din plastic de diferite culori şi mărimi. Următorul pas al campaniei “Dopuri pentru o cauză” l-a constituit „consfătuirea” echipajului şi a coordonatorului privind finalitatea şi utilizarea acestor dopuri colectate. Decizia a fost una simplă: anul 2018, anul României Centenare, un an în care „Cutezătorii” au vrut să dăruiască comunităţii locale şi şcolare din care fac parte un simbol al oraşului erou, un simbol spre neuitarea pe care o merită pe deplin: Mausoleul Eroilor Neamului „construit” din dopuri de plastic.

Munca nu a fost una simplă. „Cutezătorii” şi coordonatorul lor au exersat mai bine de o lună de zile; s-au schimbat diverse suprafeţe şi tehnici de lucru, design şi concept; s-a renunţat la micile bucurii din timpul liber pentru o bucurie mai mare: 100 de ani de România marcaţi într-un mod unic – şi de ce nu? inegalabil – de către „Cutezători”; s-au donat/ împrumutat/ achiziţionat diverse unelte şi materiale prin contribuţia anonimă a unor oameni inimoşi. Toate acestea pentru a sărbători ROMÂNIA.

„Cutezătorii” au tăiat placaj, au incins nu săbii ci minunate ciocane de lipit şi  au pornit la drumul cel mare şi greu pentru a realiza din dopurile sortate de culori şi mărimi ceva mai mare şi mai frumos decât au sperat.

Finalul a fost unul spectaculos, pe măsura muncii şi a sufletului împletite pentru a arăta lumii ce lucruri minunate pot face ei, „Cutezătorii”!

Cutezăm şi noi, alături de ei, dinspre trecut spre viitor, un viitor verde!

 

Liceul Tehnologic “Eremia Grigorescu” Mărăşeşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?