Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO: Simpozion internațional despre tehnologiile digitale, la Școala Duiliu Zamfirescu

Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focşani a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, pe parcursul a două zile – 23 și 24 noiembrie 2018 – ediția a V-a a Simpozionului Internațional „ŞCOALA – MODEL SUPERIOR AL DEVENIRII”.

În acest an, ținând cont de specificul temei propuse – „TEHNOLOGIILE DIGITALE ÎN SPRIJINUL ELEVILOR, PROFESORILOR ȘI PĂRINȚILOR. ASPECTE TEORETICE ȘI PRACTICE” – organizatorii au lansat, pe lângă secțiunile teoretice dedicate elevilor (E1– Postere, E2– Infographics) și profesorilor (P1– Inovații didactice, P2– Instrumente web utilizate în clasă) și o secțiune aplicativă – workshopul „Platforme educaționale. Instrumente web integrate platformei Google“, care s-a bucurat de un real interes din partea participanților.

Manifestarea, care s-a derulat în parteneriat cu Primăria Focșani, ISJ Vrancea și Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani, s-a bucurat de o promovare deosebită ce a avut drept urmare larga participare a cadrelor didactice și a elevilor din Vrancea, dar și din alte județe și chiar din afara țării. Aceștia au oferit, prin comunicările științifice și infograficele realizate, modele ce reflectă metode prin care școala se adaptează condițiilor impuse de schimbările din lumea de astăzi. Lucrările simpozionului au abordat realitatea din domeniul educației din diverse unghiuri de investigaţie, având în vedere mai ales promovarea tehnicilor moderne de predare, învățare și evaluare cu și prin intermediul tehnologiilor digitale.

Toate comunicările ştiinţifice au fost cuprinse de coordonatorii simpozionului – prof. Petrică Moraru, prof. Petronia Moraru și bibliotecar Gabriela Harea – într-un CD-ROM cu ISBN ce poate fi consultat pe site-ul: https://scoala10focsani.wixsite.com/simpozion.

 

A consemnat Gabriela Harea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?