Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: „100 de flori în dar de Ziua României”, la Colegiul Pedagogic

Nu ne putem gândi la viitor, dacă nu ne cinstim trecutul. Ziua de 1 Decembrie constituie un moment istoric în afirmarea identității naționale și, cu acest prilej, elevii și profesorii Colegiului Național Pedagogic ”Spitru Haret” Focșani au desfășurat diverse acțiuni cu menirea de a contribui la cultivarea respectului față de valori și față de patrimoniul spiritual al neamului românesc.

Astfel, activitatea ”100 de flori în dar de Ziua României” a fost desfășurată în cadrul unui proiect în parteneriat cu Asociația ”Sfântul Stelian – ocrotitorul copiilor”, coordonat de conducerea școlii și profesorii Agache Corina, Micu Florin și Roșcan Paulina. În parteneriat cu Muzeul Unirii din Focșani, au fost organizate activități în cadrul proiectului ”Spre Marea Unire din 1918”. Elevii au fost coordonați de profesorii de istorie Agache Corina, Ion Stănel și Hrușcovschi Elena.

Și revista școlii, ”Polifonii”, reflectă prin numărul său aniversar crâmpeie de istorie dedicate evenimentului Marii Uniri, evocate în articolele elevilor și ale cadrelor didactice. De asemenea, piticii Colegiului Național Pedagogic ”Spiru Haret” de la clasele 0-IV au realizat cu mânuțele lor o expoziție sub genericul ”România la Centenar”.

Elevii claselor a IX-a și a X-a, îndrumați de prof. Simion Natașa și consilierul educativ Alban Luminița, au participat la activitatea dedicată Centenarului Marii Uniri din cadrul proiectului educațional județean „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie? Anii mulți să-ți fie din 100-1000!”, eveniment organizat la Ateneul Popular, cu scopul omagierii eroilor veterani şi a foştilor deţinuţi politici, care au contribuit, prin sacrificiile lor, la crearea şi menţinerea pe harta geopolitică a României. Timp de 100 de minute a fost prezentată jertfa ţăranului român pentru credinţă şi pentru pământul sfânt, prin interviuri, imagini din filme de arhivă.

Centenarul Făuririi României Mari a fost marcat și prin concertul aniversar Cântecele Unirii, coordonat de profesor dirijor Dumitru Săndulachi, la care au participat elevi și dascăli în același spirit patriotic.

Colegiul Național Pedagogic ”Spitru Haret” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?