Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Edilul Odobeștiului propune ca elevii să aibă propriul primar

Prezent la cursul festiv al claselor de a opta, de la Liceul Teoretic” Duiliu Zamfirescu” Odobeşti, primarul Daniel Nicolaş a afirmat că doreşte să fie ales un primar al copiilor odobeşteni, care să susţină interesele elevilor şi care să meargă la dumnealui şi să solicite pentru liceul în care învaţă orice este nevoie. Acesta a spus că elevii trebuie să fie determinaţi, să aibă curaj în susţinerea drepturilor lor, iar dacă primarul copiilor va avea 16 ani, atunci va fi plătit de primarul în funcţie, elevul fiind considerat ca şi consilier personal.

Festivitatea a fost una încărcată de emoţie, cu lacrimi pe chipurile unora dintre adolescenţi, care vor păşi într-o nouă etapă a vieţii, iar discursurile au fost ca de la suflet la suflet. Elevii şi-au arătat recunoştinţa faţă de dascălii care i-au îndrumat şi le-au făcut caracterizări în versuri. Profesoara Daniela Panaite, dirigintă la clasa a VIII-a B, a spus că „inevitabil va fi bine”, aşa cum spune cântecul, „pentru cei care sunt perseverenţi” şi că nimeni nu este bun la toate, iar fiecare trebuie să dea tot ce e mai bun în domeniul în care este talentat.

Diriginta de la clasa a VIII –a C, Carmen Cosailă Bolovan, a spus că a fost şi mamă, și prietenă, şi dascăl pentru elevii săi, care acum, la final, nu au medii mai mici de 8. Iar ca şi cum ar fi fost vorba de un aluat, s-a pus de toate în acesta, cele mai bune ingrediente, ca să iasă nişte elevi deosebiţi, care vor primi mai departe, educaţia de care au nevoie „pentru ca aluatul să nu se taie”.

Diriginta clasei a VIII –a A, profesoara Mioara Tudose, a rostit cuvinte frumoase la adresa elevilor săi, spunându-le că vor avea multe de înfruntat în viaţa lor. Un moment gustat de public şi foarte aplaudat, chiar din timpul evoluţiei pe scenă, a fost duetul celor 2 elevi absolvenţi de gimnaziu – Diego Florea şi Mirabela Lungu, pregătiţi de profesoara Ioana Roşu, care a amintit şi celor mai în vârstă de anii de şcoală. După premierea elevilor şi acordarea diplomelor de absolvent, Nelu Taman, directorul Liceului Teoretic Odobeşti, a dorit să fie premiată o clasă mai specială, în afara celor trei care au finalizat ciclul gimnazial. Este vorba de „clasa profesorilor”.

Dascălii au fost invitaţi să urce pe scenă şi au primit flori, spre surprinderea tuturor, mai ales că acest moment nu a fost planificat de organizatorii evenimentului. Despre elevi, directorul liceului a spus că e important ca 3 factori să lucreze împreună – profesori, elevi şi părinţi şi că absolvenţii de gimnaziu încă nu au dat tot ce puteau, având ocazia să o facă la liceu. Cele trei diriginte de la clasele a opta au predat ştafeta profesoarelor Mădălina Temelie şi Gina Sava, care vor avea în grijă „bobocii” de anul viitor.

Profesor Ema Dragomir, Liceul Teoretic Odobeşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?