Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Autorul celor mai cunoscute atlase de geografie, la cercul pedagogic de specialitate de la Focșani

Profesorii de geografie din întreg județul s-au întâlnit, ieri, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, în sala mare, în cadrul cercului pedagogic de specialitate. Invitat special a fost profesor universitar doctor Octavian Mândruț, de la Universitatea Vasile Goldiș din Arad, care este și cercetător principal I la Institutul de Științele Educației

București. De asemenea, din partea ISJ au fost prezenți seful instituției, profesorul Dorin Cristea, și adjunctul acestuia, profesorul Aurel Șelaru.

Profesorul universitar doctor Octavian Mândruț este cunoscut, încă de dinainte de Revolție, ca fiind autor de manuale școlare și de atlase de geografie. Timp de aproximativ o oră, acesta a prezentat aspecte legate de didactica geografiei. Participarea profesorului Mândruț la cercul pedagogic de geografie a fost posibilă prin implicarea filialei Vrancea a Societății de Geografie, majoritatea profesorilor de specialitate fiind mebri ai acestui for. Nu este pentru prima dată când cunoscutul profesor universitar poposește în Vrancea, el participând, de-a lungul timpului, la mai multe activități organizate de profesorii geografi.

În partea a doua a activităților dedicate cercului pedagogic, profesorii de geografie au prezentat exemple de bună practică privind implementarea noului plan cadru și a noilor manuale de la clasele a V-a și a VI-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?