Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Încep înscrierile în clasa pregătitoare


   Înscrierea copiilor în clasele pregătitoare debutează astăzi, cu afișarea la sediul unităților de învățământ a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitățile de învățământ, în urma consultării cadrelor didactice și a partenerilor sociali. Ministerul Educației Naționale a publicat deja calendarul înscrierii în învățământul primar.
    Potrivit acestuia, directorii grădinițelor și ai școlilor unde se vor forma clase pregătitoare în anul școlar viitor vor trebui să organizeze, în perioada 30 martie – 7 aprilie, „Ziua porților deschise”, zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ. De asemenea, în zilele de 1 și 2 aprilie vor fi organizate în unitățile de învățământ preșcolar întâlniri pentru informarea și consilierea părinților copiilor din grădiniță care vor fi cuprinși, în toamnă, în învățământul primar.
   Potrivit metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2013-2014, în perioada 2 – 19 aprilie se va realiza evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor. De asemenea, în perioada 2-22 aprilie părinții pot completa, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. Validarea acestor cereri se face la unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea copiilor.
   Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare va avea loc pe 23 aprilie, iar a doua etapă este planificată pentru 7 mai. La acea dată vor fi afișate la sediile unităților de învățământ și pe site-ul Inspectoratului Åžcolar, procedurile specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectorat.
   Potrivit aceluiași calendar, în clasa I vor fi înscriși copiii de 7 ani care nu au fost înscriși în învățământul primar în anul școlar 2012-2013 și ai căror părinți solicită înscrierea direct în clasa I. Această etapă se va derula în perioada 2-22 aprilie cu depunerea cererilor de înscriere. În perioada 8-17 mai, părinții pot depune solicitările de înscriere, în cazul în care solicită înscrierea la altă școală decât cea de circumscripție.
   Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale cu elevii înscriși în clasa I se va face pe 24 mai. Oficialii Inspectoratului Åžcolar Județean le dau asi-gurări părinților că niciun copil nu va rămâne neînscris în clasa pregătitoare sau clasa I, așa că nu există motive de panică sau neliniște.
   Calendarul înscrierilor, AICI.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?